Wilt u meer informatie over wat wij op het gebied van geluidsmetingen voor u kunnen betekenen? Lees verder op geluidsmeting.
Geluid kunt u op allerlei manieren ervaren. Wanneer wordt geluid lawaai, vanaf welk punt veroorzaakt het overlast? Dat is voor iedereen anders. Gelukkig zijn er wettelijke normen die hierin houvast bieden. Het verkeer bijvoorbeeld vormt een belangrijke bron van geluidshinder. Dat is vast geen verrassing, want woningen liggen in ons dichtbevolkte land al snel in de buurt van drukke wegen of spoorlijnen. Maar de maatregelen die worden getroffen tegen geluidsoverlast werken niet altijd goed genoeg. Heeft u geluidsoverlast van verkeer? Laat het geen negatieve invloed hebben op uw woongenot, maar schakel hulp in. Strooming helpt u graag bij het uitvoeren van een akoestisch onderzoek naar wegverkeerslawaai.
Bekend van:
Geluidshinder is een probleem dat zowel particulier als zakelijk voorkomt en waar u in beide situaties knap chagrijnig van kunt worden. Om de geluidsoverlast te beperken heeft de overheid geluidsregels (geluidsgrenswaarden) vastgesteld. Overlast kan door verschillende aspecten veroorzaakt worden:
Een belangrijke bron van geluidshinder wordt gevormd door het verkeer. Het deel van de Nederlandse bevolking dat in de woonomgeving hinder ondervindt van geluid door verkeer en/of industrie ligt de laatste jaren rond 40 procent. Dit is zelfs meer dan het aantal mensen dat hinder van industrie ondervindt.
Bij nieuwbouw of bij de aanleg of reconstructie van wegen moet rekening gehouden worden met het geluid van het verkeer. In de Wet geluidhinder (Wgh) en de Wet milieubeheer (Wm) staan regels om verkeerslawaai te verminderen en te voorkomen. Ook staat daar in dat de overheid elke vijf jaar het geluid van verkeer in kaart brengt. De overheid berekent de verwachte geluidsbelasting van verkeer:
Het akoestisch onderzoek wegverkeersgeluid wordt gedaan voor de aanleg. Wanneer er uit het onderzoek komt dat de geluidsnorm wordt overschreden moeten er maatregelen genomen worden. Strooming weet welke maatregelen helpen tegen geluidsoverlast door wegverkeer in en rond uw huis. Wij helpen u hier graag bij.
Blootstelling aan (ongewenst) geluid kan volgens het Nationaal Kompas uiteenlopende effecten op de gezondheid hebben. Het kan leiden tot welzijnseffecten, zoals hinder en slaapverstoring, maar ook tot klinische gezondheidseffecten, zoals hart- en vaatziekten. Lawaai heeft ook een negatieve invloed op de leerprestaties van kinderen en kan leiden tot gehoorschade. Daarom zijn er wettelijke regels voor het geluidsniveau bij woningen en andere geluidsgevoelige gebouwen en terreinen. Bijvoorbeeld bij ziekenhuizen of ligplaatsen voor woonschepen. In de Wet geluidshinder staan regels voor industrielawaai. Bijvoorbeeld hoeveel geluid bedrijven op een industrieterrein mogen maken. Voor bedrijven op andere plekken staan in het Activiteitenbesluit regels over geluid.
Wilt u weten of de geluidsoverlast die u ervaart de landelijke normen overschrijdt? Dat kan door middel van geluidsmetingen en een akoestisch rapport. Ook als wettelijke normen niet worden overschreden, is het goed om een beter beeld te hebben van de mate van overlast. Op die manier kan er gericht naar een oplossing worden gezocht. Is het bijvoorbeeld mogelijk om nog meer wegverkeerslawaai buiten de deur te houden? Neemt u vooral vrijblijvend contact met ons op voor een advies op maat.
Strooming
010 - 220 34 99
[email protected]
KvK: 24161918
BTW: NL007153697B01
IBAN: NL33RABO0151526168
Gratis e-book bij hinder in huis
Dit e-book is al 5.391x gedownload!
Gratis e-book gezonde werkplek
© 2022 Strooming
Voorkom dat de hinder blijft voortzetten en download nu het e-book met gratis tips!
Download mijn gratis e-bookMaak van uw werkplek een werkplek die werkt en download nu het e-book met gratis tips!
Download mijn gratis e-book30 veelvoorkomende problemen inclusief te ondernemen stappen.
U ontvangt daarnaast maandelijks per e-mail een tip over een gezonde leefomgeving.
20 tips om veilig, gezond en prettig te werken.
U ontvangt daarnaast maandelijks per e-mail een tip over een gezonde werkomgeving.