Huis laten doormeten = weten

Vraagt u zich af of u in een gezonde woning leeft? Heeft u last van vervelende geuren in huis of heeft u lekkage of tochtproblemen? Om antwoord te krijgen op deze vragen, kunt u het beste uw huis laten doormeten. Ons binnenmilieu-onderzoek is populair en in dit blog van Strooming leest u waarom. Een verontreinigd binnenmilieu is schadelijk voor uw gezondheid, dus we helpen u graag met heldere oplossingen.

 

Wat is een verontreinigd binnenmilieu?

Om u goed te voelen in uw woning, is een gezond binnenmilieu vereist. Helaas kan met het binnenmilieu van alles mis zijn. Te weinig zuurstof, chemische gassen, fijnstof, tocht of een te hoog vochtgehalte. Wat het probleem ook is: het is ongezond en onverstandig om een verontreinigd binnenmilieu niet snel aan te pakken. Het kan zelfs zo zijn dat er sprake is van gevaarlijke stoffen of levensbedreigende gassen. De vijf meest voorkomende problemen/symptomen bij een verontreinigd binnenmilieu zijn:

 

  • Zuurstofgebrek
  • Klachten door te droge lucht
  • Een onaangenaam binnenklimaat
  • Constante griepklachten
  • Geur- en stankklachten

 

Wanneer u last heeft van gezondheidsklachten, geurproblemen, tocht en lekkage, is de kans groot dat u een slecht binnenmilieu heeft. Uw huis laten doormeten is dan verstandig om risico’s te voorkomen.

 

Wat zijn de risico’s?

Een verontreinigd binnenmilieu zorgt ervoor dat het risico op gezondheidsklachten sterk toeneemt. U kunt bijvoorbeeld last krijgen van irritaties aan de huid, ogen, luchtwegen en slijmvliezen. Een gebrek aan zuurstof, een verkeerde temperatuur of een te hoge luchtvochtigheid kunnen voor benauwdheid, wat u vervolgens weer flinke hoofdpijn kan bezorgen. Daarnaast kunt u zich slecht concentreren en is het comfort ver te zoeken. Geen pretje, want thuis wil iedereen lekker kunnen ontspannen.

 

Hoe gaat een huis laten doormeten in zijn werk?

Het Particulier binnenmilieu onderzoek van Strooming is simpel en doeltreffend. Als u twijfelt of uw woning gezond is, bieden wij graag uitkomst. Met onze meettechnieken geven we in een mum van tijd een duidelijk beeld geven van de gezondheid van uw woning. Met speciale apparatuur en monsternames, onderzoeken we uw binnenmilieu. Na het onderzoek geven we u uitsluitsel of de luchtkwaliteit veilig is.

Soms moeten monsters die we genomen hebben, eerst nog even op de kweek in een laboratorium. Na een week geven we dan per telefoon of per mail een terugkoppeling. Zijn er geur-, tocht- of vochtproblemen aanwezig, dan laten we dit zo snel mogelijk weten en dragen we oplossingen aan. Voor vrijwel ieder probleem in huis is een oplossing, maar dan moet u natuurlijk wel weten waar het vandaan komt. Strooming geeft die helderheid.

Hoe het doormeten van de woning precies in zijn werk gaat, hangt af van de situatie. Er zijn verschillende mogelijkheden:

 

 

Verbeteren binnenmilieu

Na het doormeten van uw huis, geven we u advies waarmee u het binnenmilieu kunt verbeteren. Doordat wij heel precies achterhalen waar het probleem zit, kunt u dit snel en doeltreffend verhelpen. In het adviesrapport krijgt u voldoende handvatten (op maat) waarmee u een gezond binnenmilieu kunt creëren. Met het advies zijn de vreemde geuren, schimmels, bedompte lucht, vochtplekken en alle andere problemen voorgoed verleden tijd.

Ook uw huis laten doormeten? Of wilt u eerst nog wat meer informatie? We helpen u graag met advies en een (gratis en vrijblijvende) offerte. Neem gerust contact met ons op!

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.