Last van hooikoorts in huis

Jeukende brandende ogen, een verstopte neus en non-stop niezen: hooikoorts is geen pretje. Helaas hebben vele van ons last van hooikoorts. De eerste klachten komen opzetten in de lente en soms duren deze klachten wel tot oktober. Een hel voor sommigen. Al helemaal wanneer u ook last van hooikoorts in huis heeft. In dit blog van Strooming leest u wat u kunt doen wanneer u last heeft van hooikoorts in huis.

Wat is hooikoorts?

Wel 10 tot 20 procent van de Nederlandse en Belgische bevolking heeft last van hooikoorts. Hooikoorts is een allergische reactie op stuifmeel van grassen, planten of bomen. Deze stuifmeelkorrels worden ook wel pollen genoemd. Niet alleen buiten, maar ook binnen zweven bacteriën, virussen, pollen en stofdeeltjes door de lucht die jouw luchtwegen aantasten. Zodra de ogen, neus, mond, keel of luchtpijp van iemand met hooikoorts hiermee in aanraking komt raken de slijmvliezen geprikkeld. Dit zet het afweersysteem aan tot een ontstekingsreactie waardoor u hooikoortsklachten krijgt. Om hooikoortsklachten te verminderen is het belangrijk zo min mogelijk pollen in de lucht in huis te hebben. Strooming kan u daarbij helpen.

Dit zijn de symptomen

Veel voorkomende hooikoortsklachten zijn rode en gezwollen oogleden, jeukende en branderige ogen die voortdurend tranen. Daarnaast zijn moeheid, een koortsig gevoel en een verstopte neus ook symptomen van hooikoorts. Ook niesbuien en een jeukend gehemelte zijn hooikoortsverschijnselen.

 

wat te doen

Heeft u last van hooikoorts in huis? Dan is een luchtreiniger wellicht de oplossing. Een luchtreiniger zorgt er voor dat de lucht binnenshuis zuiver blijft. Hoe hij dat doet? Hij filtert stof, pollen, allergenen en geurtjes uit de lucht en houdt dit vast in het HEPA-filter. Daarnaast zorgt de ionisator in de luchtreiniger voor een elektrische lading op de kleinste verontreinigingen in de lucht waardoor deze onschadelijk worden gemaakt en neervallen. Ook pollen en stuifmeel worden op deze manier uit de lucht gefilterd. De luchtreiniger maakt uw huis pollenvrij, waardoor u geen last meer heeft van hooikoorts in huis.

 

Laat uw binnenmilieu onderzoeken

Wanneer u voortdurend last heeft van hooikoorts in huis is het niet onverstandig om uw binnenmilieu eens te laten onderzoeken. Het kan zijn dat de luchtkwaliteit in uw huis ongezond is. Dit zorgt voor blijvende problemen. Strooming kan door middel van een luchtkwaliteit meten in huis achterhalen waar het probleem vandaan komt. Natuurlijk geven wij u ook gelijk advies over hoe u het probleem het beste kunt oplossen, zodat u in de toekomst geen last meer heeft van hooikoorts in huis.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.