Negatieve straling in huis

Negatieve straling in huis wordt ook wel ‘de asbest van de toekomst’ genoemd. Naar schatting heeft 1 tot 2 procent van de Nederlanders last van overgevoeligheid voor straling.  Zij vinden elkaar onder andere bij de Stichting Elektrohypersensitiviteit (EHS). Dit is een stichting die opkomt voor de belangen van mensen die zeggen ziek te worden door straling in huis. Heeft u last van straling in huis? In dit blog van Strooming leest u hoe uw straling in uw huis kunt verminderen.

Symptomen negatieve straling in huis

Vraagt u zich af of u last heeft van straling in huis? Veelvoorkomende klachten van negatieve straling in huis zijn: hoofdpijn, rusteloosheid, gezwollen oogleden, slaapproblemen en extreme vermoeidheid.

Negatieve straling in huis

Hoogspanningsmasten

Het kan zijn dat u last heeft van straling in huis door hoogspanningsmasten. Om die reden is er door het RIVM dan ook een richtlijn opgesteld waarin een verbod op nieuwbouw binnen een straal van 50 meter van een hoogspanningsmast wordt uitgevaardigd. Met name kinderen lopen een risico als ze in de buurt van een hoogspanningsmast wonen: de kans op leukemie zou hierdoor toenemen.

 

Negatieve straling in huis verminderen

Het is lastig iets aan straling in huis te doen. Waarom? Omdat we massaal verslaafd zijn aan draadloze communicatie .Dit zal de komende jaren alleen maar toenemen. Daarbij is een groot deel van de negatieve straling in huis niet eens afkomstig van de eigen apparatuur. Ook de Wifi netwerken van de buren zijn actief. Straling in huis volledig elimineren is onhaalbaar. Wel kunnen we met zijn allen bewuster omgaan met de apparatuur die straling afgeeft en op deze manier straling in huis verminderen. Onderstaande tips helpen daarbij:

 

  1. Zet de draadloze router op een automatische tijdschakelaar zodat hij ’s nachts uitschakelt.
  2. Zet de router op een plek waar niet zo actief geleefd wordt.
  3. Vervang draadloze apparatuur door bijvoorbeeld een vaste pc aan de kabel aan te sluiten in plaats van gebruik te maken van het wifi-netwerk.
  4. Leg uw mobiele telefoon ’s nachts niet in de slaapkamer en zeker niet op het nachtkastje. Doet u dit wel, schakel de straling dan uit door uw telefoon op vliegtuigmodus te zetten.
  5. Draag uw mobiele telefoon zo minmogelijk dicht tegen uw lichaam aan.
  6. Wees bij de aanschaf van nieuwe apparatuur bewust van de straling

 

Strooming helpt bij negatieve straling in huis

Bent u bang dat u last heeft van straling in huis? Woont u bijvoorbeeld in de buurt van een hoogspanningsmast, transformatorhuis of zendmast en heeft u onverklaarbare gezondheidsklachten? Strooming kan middels metingen aantonen of er sprake is van negatieve straling in huis. Wij meten elk vertrek van uw huis om zo het stralingsniveau in kaart te brengen. Soms blijkt dat de straling in bijvoorbeeld een slaapkamer veel te hoog is en worden slaapproblemen eindelijk verklaard. Als aanvulling op de metingen kan een uitgebreid rapport worden gemaakt met aanbevelingen om de straling in huis omlaag te brengen. Heeft u vragen? Wij zijn altijd bereikbaar voor meer informatie.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.