Stankoverlast door rokende buren

Stankoverlast door rokende buren? In dit blog van Strooming leest u wat u kunt doen als u daar ook last van heeft. Bijvoorbeeld het dichten van kieren en openingen of juist gebruik van ventilatieroosters of mechanische ventilatie. Zo geniet u snel weer van frisse en gezonde lucht in huis.

 

Stankoverlast buren rook

Meeroken is vervelend. Niet alleen dat rokende buren stankoverlast geven, maar ook omdat het slecht is voor uw gezondheid. Er geldt niet voor niets in openbare gebouwen en in de horeca een rookverbod. Natuurlijk mag in de eigen tuin, op het balkon en in de eigen woning gewoon gerookt worden. Maar wat als u dit niet wilt, en toch last heeft van sigarettenrook? Bijvoorbeeld door de buren?

 

Meeroken met de buren

Niet-rokers roken vaak ongewild mee, zeker in de winter. Men rookt dan vaker binnen en houdt ramen en ventilatieroosters gesloten om geen warmte te laten ontsnappen. Dit betekent dat sigarettenrook van de buren via kieren en openingen in uw woning kan komen. Dit komt vooral voor bij oudere woningen die slecht geïsoleerd zijn. Als buren buiten roken, kan de rook natuurlijk ook direct uw woning in waaien. Om het meeroken te beperken, geven we u graag een aantal tips.

Zoek kieren en openingen

Waar ruikt u de rook het sterkst? Is dit in de keukenkastjes, waar vaak leidingen liggen? Of juist vooral in de meterkast? Of komt de rook door de ventilatiekanalen in bijvoorbeeld de keuken? Wellicht kunt u kieren en openingen (laten) dichten om zo de stankoverlast door rokende buren te beperken. Huurt u uw woning? Dan kunt u ook vragen of de verhuurder met ons contact opneemt voor het opvragen van een vrijblijvende offerte voor onderzoek en advies naar een oplossing.

Ga in gesprek met de buren

Het kan helpen om de stank met uw buren te bespreken. Wellicht komen jullie samen tot een oplossing. Misschien door op een andere plek te roken, door anders te ventileren of door betere/andere afzuiging.

 

Hulp nodig?

Wilt u dat experts van Strooming u helpen met een onderzoek om de stankoverlast van buren en rook te verhelpen? Neem vrijblijvend contact met ons en vraag een offerte aan.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.