Straling babyfoon schadelijk?

We zijn ons allemaal steeds meer bewust van wat gezond is en wat niet. Daar leven we ook naar. Gezond eten, niet roken, voldoende bewegen; we doen het allemaal steeds meer. Tegelijkertijd halen we ontelbaar veel apparaten in huis. Kijk maar eens rond, hoeveel snoeren en batterijen en accu’s liggen er om u heen? Die apparaten brengen hun eigen gevaren met zich mee: elektromagnetische straling. Denk hierbij niet alleen aan uw telefoon of de wekkerradio, maar ook aan de babyfoon. Hoe gevaarlijk deze straling is en wat u ertegen kunt doen, leest u in dit blog van Strooming.

 

Elektromagnetische straling

Straling uit de babyfoon klinkt eng. Laten we eerst eens kijken om wat voor een straling het precies gaat. Bij het opwekken van energie komt warmte vrij. Daarom voelen apparaten warm aan als ze net zijn gebruikt. Denk aan een mobiele telefoon. Elektrische apparaten worden niet alleen warm, ze geven ook elektromagnetische straling af. De straling is niet te zien of te voelen, maar is er wel.

Elektromagnetische straling zijn de elektrische en magnetische golven die met hoge snelheid door de ruimte bewegen. Een praktisch voorbeeld: licht. Of denk aan het signaal uit de afstandsbediening waarmee u naar een andere zender zapt. Ook verbindingen als Wifi en Bluetooth zijn gebaseerd op elektromagnetische straling. We hebben er dus allemaal mee te maken, ook in de babykamer.

 

Hoe schadelijk is straling van de babyfoon?

Dat elektromagnetische straling mensen ziek kan maken, wordt steeds breder gedeeld. Zo is electrosmog inmiddels een bekende term. Er is een groep van duizenden Nederlanders met EHS, elektrohypersensitiviteit. Zij zijn overgevoelig voor straling. Een greep uit de klachten die mensen kunnen ervaren na blootstelling aan elektromagnetische straling:

 

  • Slapeloosheid
  • Vermoeidheid
  • Hoofdpijn
  • Oorsuizen
  • Depressies
  • Hormonale problemen
  • Een opgejaagd gevoel
  • Allergieën

 

Hoe wordt straling geblokkeerd?

Sommige apparaten zijn nu eenmaal handig en verstandig om te hebben. Een babyfoon is daar een goed voorbeeld van. Maar hoe kunt u de elektromagnetische straling beperken? Er zijn babyfoons zonder straling beschikbaar. Natuurlijk komt er dan nog veel straling van andere apparaten. Een paar tips:

 

  • Zet de router op een plek ver van de baby en uzelf. Niet in de woonkamer bijvoorbeeld. En zorg dat de router ’s nachts is uitgeschakeld.
  • Ligt uw telefoon dichtbij de baby? Kies dan voor de vliegtuigmodus, dan wordt de straling uitgeschakeld.

 

Bent u bezorgd over het stralingsgehalte in uw huis? Blijf vooral niet met twijfels rondlopen, maar zorg voor een gezond binnenklimaat.

 

Strooming bij straling door babyfoons

Strooming is gespecialiseerd in het onderzoeken van het binnenklimaat van woningen. Als het om straling gaat, geeft alleen een stralingsmeting inzicht in de hoeveelheid straling in huis. Wij brengen met onze metingen in kaart of er in uw woonomgeving sprake is van verhoogde straling, hoe schadelijk dat is en wat mogelijke oplossingen zijn. Wilt u meer weten? Neem gerust contact op!

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.