Straling bij elektrische apparaten

U ziet het – meestal – niet, maar het is er wel: elektromagnetische straling. Elk elektrisch apparaat geeft elektromagnetische straling af. Altijd, of het nu gaat om uw magnetron of om uw broodrooster. In dit blog leest u meer over de straling die vrijkomt bij elektrische apparaten en wat dit voor u kan betekenen. U leest ook hoe Strooming u kan helpen als u vermoedt dat u last heeft van straling in uw huis.

 

Elektriciteit: een stukje geschiedenis

Elektriciteit is een natuurlijk verschijnsel dat eeuwen geleden is ontdekt. De oude Grieken wisten namelijk al dat elektriciteit opgewekt kan worden door met bijvoorbeeld een wollen doek over een stuk barnsteen te wrijven. Hier komt ook het begrip ‘elektriciteit’ vandaan, want ‘elektron’ is het Oudgriekse woord voor barnsteen. Natuurlijk is deze vorm van elektrische energie niet te vergelijken met de elektrische energie die wij nu gebruiken voor onze huishoudelijke apparatuur. Dat hebben wij te danken aan onder meer de uitvindingen van Thomas Edison en Nikola Tesla.

 

Een huis vol elektromagnetische golven

Bij het opwekken van energie (of stroom) komt warmte vrij. Daarom voelt de stofzuiger ook altijd warm aan na een flinke schoonmaakbeurt. Maar een elektrisch apparaat wordt niet alleen warm, het geeft ook elektromagnetische straling af. Deze straling ziet of voelt u vaak niet, maar is er wel. Elektromagnetische straling zijn de elektrisch en magnetische golven die met een hoge snelheid door de ruimte bewegen. Licht is hiervan een goed (en zichtbaar) voorbeeld. Maar ook draadloze verbindingen, zoals wifi en Bluetooth, zijn gebaseerd op deze stralingsgolven. U kunt zich nu dus vast voorstellen dat uw huis vol zit met deze elektromagnetische straling. Is dat erg?

 

Is blootstelling aan elektromagnetische straling schadelijk?

Het is (nog) niet wetenschappelijk bewezen dat de straling die vrijkomt bij het gebruik van elektrische apparaten schadelijk is voor uw gezondheid. Maar om ervoor te zorgen dat u – thuis en op uw werk – onnodig wordt blootgesteld aan (te) veel straling heeft de Europese Commissie wel een richtlijn opgesteld waarin blootstellingsnormen zijn vastgelegd. Want zeker als u overgevoelig bent voor straling, kunt u er best last van hebben. Hoofdpijn, branderige ogen en slapeloosheid zijn veelvoorkomende symptomen. Het kan dus een goed idee zijn om een keer te meten wat het stralingsniveau in uw huis is. Strooming kan dit voor u doen.

 

Meten is weten!

Met een uitgebreid stralingsonderzoek meten de deskundige specialisten van Strooming het stralingsniveau in uw woning. Op basis van dit onderzoek kan Strooming u adviezen geven waarmee u de hoeveelheid straling in uw huis eenvoudig kunt verminderen. Alvast een kleine tip voor iedereen die zijn smartphone gebruikt als wekker: zet uw telefoon ’s nachts in de vliegtuigmodus. Dit zorgt meteen voor minder straling en draagt zo bij aan een goede nachtrust.

 

De experts van Strooming staan voor u klaar!

Heeft u behoefte aan meer tips en adviezen? Vermoedt u dat u overgevoelig bent voor elektromagnetische straling? Neem dan vandaag nog contact op met de experts van Strooming. Wij helpen u graag!

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.