Straling in huis meten

In enorm tempo raakt de hele wereld verbonden met elkaar. We zijn steeds meer draadloos online, waardoor er steeds meer elektromagnetische straling is. We worden er 24 uur per dag aan blootgesteld, zowel binnen als buiten. Er zijn mensen die er ziek van kunnen worden. In de komende jaren zal er meer duidelijk worden welke effecten elektromagnetische straling op ons hebben, maar tot die tijd zijn er wel tips om de hoeveelheid elektromagnetische straling in uw woning te beperken. Lees in dit blog van Strooming alles over straling en hoe u straling in huis kunt meten.

Wat is elektromagnetische straling?

Het komt overal in onze omgeving voor. Deze energie ontstaat bij het uitzenden van golven of deeltjes. Er zijn verschillende soorten straling. Enkele voorbeelden hiervan zijn radioactieve straling, röntgenstraling en elektromagnetische straling. Natuurlijke vormen van straling zijn kosmische straling en UV-straling van de zon. Voor speciale toepassingen wordt straling kunstmatig opgewekt. Denk aan zonnebanken, magnetrons, mobiele telefoons en WiFi. Maar elektromagnetische straling ontstaat ook wanneer elektrische apparaten worden gebruikt en tijdens het transport van elektriciteit door hoogspanningskabels.

 

Is straling in mijn woning schadelijk voor mijn gezondheid?

Slapeloosheid, oorsuizen, een opgejaagd gevoel, allergieën, hoofdpijn, vermoeidheid…het is slechts een greep uit allerlei klachten die mensen toeschrijven aan elektromagnetische straling waaraan ze worden blootgesteld. Ze hebben EHS: elektrohypersensiviteit, ofwel overgevoeligheid voor straling. Echter nog steeds is niet duidelijk of deze straling nu echt schadelijke gevolgen voor de gezondheid kan hebben.

 

Waarom elektromagnetische straling meten?

Door deze straling te meten wordt in kaart gebracht of in uw woning de elektromagnetische velden de genormeerde waarden overstijgt. Een dergelijke stralingsmeting brengt deze waarde in kaart.

 

Een adviseur van Strooming

Heeft u last van onverklaarbare gezondheidsklachten en denkt u dat  elektromagnetische straling in uw woning daarvan de oorzaak kan zijn? Strooming kan voor u een stralingsmeting uitvoeren en conclusies verbinden aan de gemeten waarde. Vraag een vrijblijvende offerte aan via de button. U kunt binnen 24 uur een reactie van ons verwachten.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.