Straling meten

Met de komst van WiFi, telefoonmasten 4G en 5G, elektrische hoogspanning en nog veel meer moderne technieken, was lange tijd niet duidelijk of dit gevolgen zou hebben. Inmiddels is door onderzoek duidelijk dat elektromagnetische velden ook voor verschillende gezondheidsproblemen kan zorgen. En daarmee neemt de belangstelling voor dit onderwerp toe en staat hoog op de politiekagendas. Strooming wordt regelmatig ingeschakeld voor het uitvoeren van elektromagnetische stralingsmeting. Woont u bijvoorbeeld naast een GSM- of UMTS-mast? Laat dan elektromagnetische straling meten en krijg passend advies.

Wat is elektromagnetische straling meten?

Het komt overal in onze omgeving voor. Deze energie ontstaat bij het uitzenden van golven of deeltjes. Er zijn verschillende soorten straling. Enkele voorbeelden hiervan zijn radioactieve straling, röntgenstraling en elektromagnetische straling. Natuurlijke vormen van straling zijn kosmische straling en UV-straling van de zon. Voor speciale toepassingen wordt straling kunstmatig opgewekt. Denk aan zonnebanken, magnetrons, mobiele telefoons en WiFi. Maar elektromagnetische straling ontstaat ook wanneer elektrische apparaten worden gebruikt en tijdens het transport van elektriciteit door hoogspanningskabels.

Wat zijn de gevolgen van elektromagnetische stralingen?

Hoewel nog niet alles wetenschappelijk is bewezen, wordt ook niet meer bestreden dat elektromagnetische straling invloed heeft op het menselijk lichaam. Een bepaald percentage van de mensen is overgevoelig voor elektromagnetische straling en verschillende gezondheidsklachten worden ermee in verband gebracht. Hierbij kunt u denken aan:

 

  • Slaapproblemen
  • Hoofdpijn en migraine
  • Duizeligheid
  • Depressies
  • Concentratieproblemen
  • Te hoge bloeddruk
  • Branderige huid

 

Waarom straling meten?

Door deze straling te meten wordt in kaart gebracht of in uw woning de elektromagnetische velden de genormeerde waarden overstijgt. Een dergelijke stralingsmeting brengt deze waarde in kaart.

 

Hoe gaat elektromagnetische straling meten in zijn werk?

Strooming kan voor u door middel van speciale apparatuur een meting uitvoeren en een conclusie verbinden aan de gemeten waarden met betrekking tot de elektromagnetische straling. Bij deze stralingsmeting wordt de situatie en stralingsbelasting van iedere ruimte apart in kaart gebracht. Voornamelijk plekken waar mensen veel tijd doorbrengen zoals de woon- slaap en studeerkamer. Op deze manier krijgt u inzicht in de hoeveelheid elektromagnetische straling.

 

Wat zijn mogelijke oplossingen?

Heeft u last van onverklaarbare gezondheidsklachten en denkt u dat  elektromagnetische straling in uw woning daarvan de oorzaak kan zijn? Strooming kan voor u een stralingsmeting uitvoeren en conclusies verbinden aan de gemeten waarde. Vraag een vrijblijvende offerte aan via de button.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.