Straling meterkast

Blootstelling aan straling wordt door veel mensen gezien als een gevaar voor de gezondheid. Echter heeft elk huis te maken met stralingen. Zo komt er bijvoorbeeld behoorlijk wat straling van een meterkast af. Dit wekt natuurlijk veel vragen op voor vele. Men vraagt zich bijvoorbeeld of het gevaarlijk is om dichtbij de meterkast te slapen. U leest alles over de straling van een meterkast in dit blog.

 

Elektrische velden in een woning

De elektrische installatie in en woning en de aansluitsnoeren van apparaten zijn bronnen van laagfrequente elektrische velden. Maar zeker ook de meterkast is een belangrijke bron van laagfrequente magneetvelden. Door de wijze van bekabeling is de straling hier relatief sterk. Daarom is de plaats van de meterkast belangrijk. In verband met gezondheidsrisico’s is het verstandig dat deze niet grenst aan de slaapkamers of aan de babykamer.

 

Het gevaar van blootstelling aan straling

Veelvoorkomende klachten door teveel blootstelling aan straling zijn hoofdpijn, rusteloosheid, gezwollen oogleden, slaapproblemen en extreme vermoeidheid. Het is dus zeker mogelijk dat u ziek kan worden door straling. Naar schatting is 1 tot 2 procent van de Nederlanders overgevoelig voor straling. Zij vinden elkaar onder andere bij de Stichting Elektrohypersensitiviteit (EHS). Deze organisatie komt op voor de belangen van mensen die claimen ziek te worden van de straling van apparatuur om ons heen.

 

Veilig omgaan met straling meterkast

U vraagt zich nu vast af hoe u zo veilig mogelijk om kunt gaan met de straling van de meterkast? Gelukkig zijn er een aantal dingen waarop u kunt letten zodat de straling van de meterkast beperkt wordt en gezondheidsklachten voorkomen kunnen worden. Plaats bijvoorbeeld de meterkast op minimaal 2-4 meter afstand van een slaapkamer. Plaats de meterkast zeker niet tegen de wand of direct onder een slaap- /of babykamer. Tot slot is het verstandig om netvrijschakelaars in de meterkast te plaatsen voor de elektrische groepen van de slaapkamers. Zo wordt de sterkte van de straling verminderd.

 

Straling meterkast meten

Heeft u het idee dat uw teveel blootgesteld wordt aan straling van een meterkast? En merkt u dat u last krijgt van bovenstaande gezondheidsklachten? Wacht dan niet langer en schakel direct hulp in. Strooming kan door middel van een stralingsmeting. Wij kijken in welke mate u wordt blootgesteld aan straling en of uw gezondheidsrisico’s loopt. Schroom niet en neem vrijblijvend contact op met Strooming.

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.