WiFi straling meten

Officieel is internet geen eerste levensbehoefte, hoewel de meningen daarover verschillen. We kunnen ons geen leven meer indenken zonder onze mobiele telefoon en internet. We willen WiFi altijd en overal tot onze beschikking hebben. Maar in hoeverre is straling die WiFi met zich meebrengt eigenlijk schadelijk? In dit blog geeft Strooming tips om de hoeveelheid straling te reduceren en advies over straling meten.

Leven in de straling van WiFi

Als we vroeger wilden internetten, begon dat met inbellen. Dat ging gepaard met een geluid dat veel mensen zich nog wel herinneren. Inmiddels zijn we zo gewend aan draadloze verbindingen dat je bijna zou vergeten dat het ooit anders was. WiFi is een technologie waarmee het mogelijk is om gegevens draadloos te versturen. Zowel thuis als op werkplekken maken we hier massaal gebruik van. En dat zorgt voor WiFi straling. Met WiFi straling bedoelen we elektromagnetische straling zoals we die al kennen van radiogolven, televisie, computer, magnetron en allerlei andere apparatuur.

Gevaren voor de gezondheid?

Hoewel nog niet alles wetenschappelijk is bewezen, is tegenwoordig duidelijk dat elektromagnetische straling in verband wordt gebracht met verschillende gezondheidsproblemen als slaapproblemen, hoofdpijn en migraine, duizeligheid, concentratieproblemen, oogproblemen en meer. Er bestaat nog veel discussie over dit onderwerp, maar de belangstelling neemt toe. Maakt u zich zorgen over straling bij u thuis of op kantoor?

 

Beperk WiFi straling

Door straling te meten, wordt duidelijk of uw woning of kantoor de straling van WiFi en elektromagnetische velden de gebruikelijke waarden overstijgt. Verstandig om overlast of gezondheidsproblemen te voorkomen. Soms kunnen simpele oplossingen zoals het aanpassen van kabels en stekkers of het verplaatsen van een router de hoeveelheid straling waarmee u in aanraking komt al verminderen. Maar dan moet u eerst weten wat de stand van zaken is.

 

Strooming bij straling meten

Heeft u of hebben uw medewerkers of huisgenoten gezondheidsklachten? En komt dat mogelijk door een te hoge stralingsbelasting? Dat wilt u voorkomen. Strooming kan voor u door middel van speciale apparatuur straling meten en een conclusie verbinden aan de gemeten waarden. Op deze manier krijgt u inzicht in de hoeveelheid straling en mogelijke gezondheidsproblemen.

 

Meer weten? Neem contact op met Strooming.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.