Binnenklimaat school

Een goed binnenklimaat is op scholen belangrijk. Leerkrachten en leerlingen verdienen een veilige plek om te werken en leren. Een slecht binnenklimaat in een schoolgebouw kan tot allerlei klachten leiden. Gelukkig heeft u als school genoeg mogelijkheden om een goed binnenklimaat te waarborgen. Strooming is al meer dan 30 jaar binnenklimaatexpert en helpt scholen met verbeteren van het binnenklimaat.

Ga voor een frisse school

Het begrip van een frisse school is volgens de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland een schoolgebouw met een laag energieverbruik en een gezond binnenmilieu aangaande luchtkwaliteit, temperatuur, licht en geluid.

Het binnenklimaat in scholen is dus onderdeel van het binnenmilieu en richt zich vooral op de temperatuur en een goede luchtkwaliteit. Hieronder valt ook het ventilatiesysteem van de school.

Gezondheidsklachten door slecht binnenklimaat school

Als het binnenklimaat van het schoolgebouw niet in orde is, kan dit diverse gezondheidsklachten veroorzaken. Klachten die vaak in verband worden gebracht met een slecht binnenklimaat op school zijn:

  • concentratieproblemen
  • hoofdpijn
  • branderige of droge ogen
  • huidirritatie of geïrriteerde slijmvliezen
  • benauwd gevoel of duizeligheid

 

Binnenklimaat school onder de loep

Schoolgebouwen zijn vaak druk bezet met leerlingen in kleine ruimtes, dat heeft een invloed op de luchtkwaliteit in de school. Een schoolgebouw waar veel mensen zitten en dat slecht geventileerd wordt, kan gezondheidsklachten geven. Dit komt de leerprestaties niet ten goede. Ook kunnen door slechte ventilatie gevaarlijke stoffen en ziekmakers door het schoolgebouw gaan circuleren.

 

Wat is een slecht binnenklimaat school?

Onvoldoende frisse lucht kan leiden tot een te hoge COwaarde. Een te hoge CO2-waarde is ongezond. CO2, luchtvochtigheid en temperatuur zijn de basis van een behaaglijk binnenklimaat op school. Deze binnenmilieu factoren worden dan ook onderzocht door onze adviseurs.

 

Klimaatinstallatie / luchtbehandeling

De klimaatinstallatie van de school moet goed ingeregeld zijn. Een simpele instelling van temperatuur en luchtvochtigheid is al van groot belang bij een wel of geen goed binnenklimaat op school.

Hinderlijke tocht, een onaangename temperatuur, een te droge of juist vochtige lucht; allemaal dingen die u met het goed instellen en onderhouden van uw luchtbehandelingskast kunt voorkomen.

 

Schone luchtbehandeling voor echt frisse lucht

Het binnenklimaat op scholen wordt bepaald door de temperatuur en de luchtkwaliteit. Het schoolklimaat wordt niet voor niets altijd in relatie gebracht met de luchtbehandelingsinstallatie in het pand en de klaslokalen zelf.

Voor de toevoer van voldoende frisse lucht op school is een goed functionerend ventilatiesysteem van belang. Zeker als ramen (spuiventilatie) onvoldoende kunnen worden opengezet en natuurlijke ventilatie niet voldoende is. Het ventilatiesysteem correct instellen en onderhouden zorgt voor een goede luchtkwaliteit en is dus erg belangrijk.

 

Hoe gaat een binnenklimaatonderzoek in zijn werk?

Een binnenklimaatonderzoek bestaat voornamelijk uit het meten van CO, de luchtvochtigheid en de temperatuur.

De meetgegevens worden deskundig beoordeeld en er wordt een conclusie verbonden aan de gemeten gegevens, gerelateerd aan de situatie van de school. U ontvangt een duidelijke rapportage met concreet advies om het binnenklimaat op uw school te verbeteren.

De experts van Strooming zijn ook gecertificeerd voor het uitvoeren van diverse ARBO luchtonderzoeken. Natuurlijk denken we graag met u mee en geven we advies over welk onderzoek het beste aansluit op uw klachten of doelstellingen.

 

Wat kan Strooming voor u doen?

Als u het binnenklimaat van uw school volgens actuele richtlijnen wilt verbeteren of onderzoek wilt laten doen naar bestaande klachten, dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden met ons onderzoek een gedetailleerd overzicht van de staat van het binnenklimaat van uw school. Bent u benieuwd naar wat Strooming voor u kan betekenen? Vraag vrijblijvend een offerte aan via de offertebutton.

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.