Branderige Ogen op Kantoor: 7 Mogelijke Oorzaken

Hoewel velen het niet direct zouden verwachten, kan kantoorwerk behoorlijk inspannend zijn voor het menselijk lichaam, met name voor de ogen die soms urenlang naar beeldschermen moeten staren. Het fenomeen van branderige ogen op kantoor is een veelvoorkomende klacht waarvoor bedrijven regelmatig de expertise van Strooming inroepen. In dit artikel willen we zeven veelvoorkomende oorzaken van branderige ogen op kantoor belichten.

Symptomen van Brandende Ogen

Brandende ogen op kantoor gaan vaak gepaard met een aantal ongemakkelijke symptomen, waaronder:

 1. Tranende ogen
 2. Roodheid
 3. Droge ogen
 4. Pijnlijke ogen
 5. Afscheiding
 6. Jeukende ogen
 7. Waterige ogen
 8. Branderig gevoel
 9. Oogontsteking

De Verschillende Oorzaken

Indien u op uw kantoor geconfronteerd wordt met medewerkers die last hebben van branderige ogen, kunnen de onderstaande oorzaken wellicht verheldering bieden:

 

 1. Slechte Verlichting: Onze ogen gedijen het best bij daglicht, maar veel kantoren maken voornamelijk gebruik van kunstlicht, wat oogirritatie kan veroorzaken.
 2. Airconditioning: Airconditioning is berucht voor het veroorzaken van droge en geïrriteerde ogen. Dit komt doordat airconditioning niet alleen de lucht koelt, maar ook condenseert, wat resulteert in droge lucht en uitgedroogde slijmvliezen van de ogen.
 3. Lage Luchtvochtigheid: Een ideale luchtvochtigheid varieert doorgaans tussen de 40% en 60%. Luchtvochtigheid onder dit bereik kan leiden tot droge slijmvliezen en geïrriteerde ogen.
 4. Stoffige Ruimtes: Stoffige omgevingen kunnen ook oogirritatie veroorzaken, vaak in combinatie met droge lucht. In dergelijke omstandigheden worden de ogen droog en verliezen ze hun bescherming tegen stof en vuil.
 5. Chemische Middelen: Chemische stoffen zoals reinigingsmiddelen of desinfectiematerialen kunnen de ogen irriteren. Ook kunnen chemische middelen die in de buurt van uw bedrijf worden verwerkt, oogirritatie veroorzaken.
 6. Vochtproblemen & Schimmel: Branderige ogen op kantoor kunnen eveneens ontstaan als gevolg van vochtproblemen en schimmelgroei, vooral in te vochtige ruimtes. Bijvoorbeeld, zwarte schimmel verspreidt sporen in de lucht die de ogen kunnen irriteren.
 7. Gassen & Stoffen: Naast de eerder genoemde oorzaken kunnen ook andere gassen en stoffen op kantoor leiden tot branderige ogen, zoals fijnstof, zwavelstofdioxide of ammoniak. In deze gevallen is er vaak ook sprake van stankoverlast, hoewel dat niet altijd het geval hoeft te zijn.

 

Oplossingen voor Branderige Ogen op Kantoor

Indien u merkt dat meerdere medewerkers last hebben van branderige ogen op kantoor, zijn er diverse maatregelen die u kunt treffen om dit probleem aan te pakken. Soms is de oplossing eenvoudig, zoals het verbeteren van de ventilatie of het gebruik van luchtbevochtigers. In veel gevallen is de oorzaak echter niet direct duidelijk, waardoor het raadzaam is om een specialistisch bedrijf in te schakelen voor een diepgaande analyse.

 

Strooming: Uw Partner voor Binnenmilieuoplossingen

Wist u dat Strooming u kan helpen bij het identificeren en oplossen van problemen met betrekking tot branderige ogen op kantoor? Dankzij onze uitgebreide ervaring op het gebied van binnenklimaat en binnenmilieu kunnen wij snel de onderliggende oorzaak van het probleem achterhalen. Bovendien bieden we kosteneffectieve oplossingen om het welzijn van uw medewerkers te verbeteren. Wacht niet langer en schakel Strooming in voor een frisse kijk op uw binnenklimaatproblemen.

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.