Het Beoordelen van Luchtkwaliteit: CO2-Meting

Een effectieve manier om de luchtkwaliteit te beoordelen, is door middel van een CO2 -meting. Een verhoogde concentratie CO2 in een ruimte kan duiden op problemen met de luchtkwaliteit. Vooral in slecht geventileerde ruimtes kan de CO2 -concentratie snel toenemen, wat schadelijk kan zijn voor de gezondheid bij langdurige blootstelling.

Waarom CO2 meten?

Koolstofdioxide (CO2) is een natuurlijk gas dat door mensen wordt uitgeademd en dus altijd aanwezig is, zowel binnen als buiten. De concentratie CO2 in de lucht wordt gemeten in Parts Per Million (PPM).

CO2 kan niet worden gefilterd en kan alleen worden afgevoerd door middel van ventilatie, zoals het openen van ramen, gebruik van ventilatieroosters, of mechanische ventilatiesystemen.

In een gezond binnenklimaat wordt er voldoende geventileerd, waardoor CO2 effectief naar buiten wordt afgevoerd. Een te hoog aantal mensen in een ruimte en onvoldoende ventilatie kunnen leiden tot een snelle stijging van de CO2 -concentratie.

Een verhoogde CO2 -concentratie geldt als een indicator voor slechte ventilatie. Afhankelijk van het type ruimte mogen de CO2 -niveaus niet hoger zijn dan 800 PPM (advies) of 1200 PPM (grenswaarde).

Onvoldoende ventilatie kan leiden tot ophoping van schadelijke stoffen en micro-organismen, wat resulteert in een slechte binnenluchtkwaliteit en gezondheidsklachten zoals hoofdpijn, vermoeidheid en concentratieproblemen.

Het Uitvoeren van een CO2 -Meting

Bij Strooming maken we uitsluitend gebruik van hoogwaardige, gecertificeerde meetapparatuur voor CO2 -metingen. Op basis van uw behoeften en de situatie ter plaatse stellen we een meetplan op. Dit kan variëren van langdurige metingen met behulp van een datalogger tot momentopnamen op verschillende locaties.

Onze adviseurs zijn gespecialiseerd in het beoordelen van binnenmilieukwaliteit en kunnen op basis van hun expertise passende en praktische oplossingen aanbevelen indien nodig.

Onze Oplossingen bij Verhoogde CO2 -Niveaus

Een eenvoudige manier om de CO2 -concentratie te verlagen, is door te zorgen voor betere en regelmatigere ventilatie. Als uit ons onderzoek blijkt dat de grenswaarde wordt overschreden, bieden wij u advies op maat om het probleem aan te pakken.

Wilt u de CO2 -concentratie of ventilatiecapaciteit laten meten?

Als u twijfels heeft over de kwaliteit van uw binnenmilieu en geïnteresseerd bent in onze expertise, voeren we graag een CO2 -meting voor u uit en voorzien we u van passend advies met betrekking tot eventuele problemen in uw binnenmilieu. Strooming heeft sinds 1986 uitgebreide ervaring op het gebied van binnenmilieukwaliteit, en onze adviseurs staan klaar om u te helpen. Neem vrijblijvend contact met ons op of vraag een offerte aan via de daarvoor bestemde knop.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.