Zo creëert u de ideale luchtvochtigheid op kantoor 

De luchtvochtigheid op kantoor moet goed zijn, om er prettig te werken. Een te droge lucht geeft klachten en hetzelfde geldt voor een te hoge luchtvochtigheid. Vaak wordt de luchtvochtigheid in kantoren geregeld door een klimaatbeheersingssysteem. Hoe weet u of deze nog naar behoren werkt? En wat als er toch gezondheidsklachten ontstaan in het gebouw? Strooming deelt tips om het binnenklimaat gezond te krijgen, de ideale luchtvochtigheid te bereiken én te houden.

Klachten bij een te lage luchtvochtigheid

Als de luchtvochtigheid in uw gebouw te laag is, brengt dit vervelende klachten met zich mee. U krijgt bijvoorbeeld een droge mond, branderige ogen of een droge huid. Als de luchtvochtigheidsgraad onder de 40% komt, kunnen uw medewerkers last krijgen van onderstaande gezondheidsklachten:

 

  • Droge keel
  • Prikkelende hoestbuien
  • Droge, schilferende huid
  • Droge, branderige ogen
  • Lippen die gaan barsten
  • Geïrriteerde luchtwegen
  • Hoofdpijn
  • Vermoeidheid
  • Concentratieproblemen

 

Daarnaast kunnen uw medewerkers een verlaagd immuunsysteem krijgen, waardoor zij sneller ziek worden dan gemiddeld. U raadt het al: dat komt het ziekteverzuim niet ten goede.

Klachten bij een te hoge luchtvochtigheid

Zodra de luchtvochtigheidsgraad in een kantoor boven de 60% uitstijgt, kunnen medewerkers allerlei klachten ontwikkelen zoals allergieën, hoofdpijn, huidirritaties, hoesten of een drukkend, benauwd gevoel. Daarnaast kunnen zij vaker verkouden zijn.

Er komen trouwens nog andere problemen bij, zoals de groei van bacteriën en schimmels. Sommige micro-organismen mogen in gebouwen aanwezig zijn, maar bij een ideale luchtvochtigheid komen zij niet in hoge mate voor. Bij aanwezigheid van te veel schimmels en bacteriën kunnen namelijk gevaarlijke gezondheidsproblemen ontstaan.

 

De ideale luchtvochtigheid

De ideale luchtvochtigheid op kantoor ligt tussen de 40% en 60%. Op veel kantoren is dit echter niet op peil. Hoewel een verstoring zorgt voor gezondheidsklachten en lagere productiviteit van een werknemers, weten veel bedrijven niet wat ze kunnen doen om de ideale luchtvochtigheid te bereiken. Er zijn verschillende manieren om problemen met luchtvochtigheid op te lossen. Zo kunt u bijvoorbeeld gebruik maken van een luchtbevochtiger of juist een ontvochtiger. Daarnaast kan het inregelen en reinigen/bijhouden van de huidige klimaatinstallatie al veel goeds betekenen voor de luchtvochtigheid op kantoor. Soms is het ook nodig bepaalde delen van het kantoor te desinfecteren om te zorgen dat daar geen bacteriën of schimmels meer kunnen groeien.

 

Strooming helpt u met een ideale luchtvochtigheid

Heeft u problemen met de luchtvochtigheid op kantoor? Of wilt u een ideale luchtvochtigheid creëren? Dan kan Strooming een gepast luchtonderzoek voor u samenstellen. Wij doen dan een onderzoek en verrichten diverse metingen om een beeld te krijgen van de situatie in het kantoor. Daarbij wordt bijvoorbeeld technisch onderzoek gedaan naar de installaties in het gebouw. Als er al gezondheidsklachten zijn door een te lage of te hoge luchtvochtigheid, voeren we ook een luchtonderzoek uit als we de klachten geïnventariseerd hebben. Na het onderzoek ontvangt u van ons een rapportage met bevindingen en een advies over hoe we de ideale luchtvochtigheid op kantoor kunnen realiseren.

 

Meer weten ?

Wilt u een ideale luchtvochtigheid op kantoor of wilt u meer weten over het uitvoeren van een luchtvochtigheidsmeting of binnenklimaatonderzoek? Strooming helpt u graag. Vraag vrijblijvend een offerte aan via de button.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.