Effectieve Oplossingen voor Tocht op Kantoor: Veelgestelde Vragen Beantwoord

Een aangenaam binnenklimaat heeft aantoonbare invloed op het comfort en de productiviteit van medewerkers op kantoor. Het is essentieel dat de ventilatie goed functioneert, verse lucht circuleert en de temperatuur aangenaam is. Veel bedrijven denken deze aspecten op orde te hebben, maar in de praktijk blijkt vaak het tegenovergestelde waar. Een veelvoorkomend probleem is tocht, dat het comfort en de prestaties van medewerkers kan verstoren. Hier beantwoordt Strooming drie veelgestelde vragen en biedt oplossingen om tocht effectief te verhelpen.

1. Waarom is tocht op kantoor een probleem?

Een gezond binnenmilieu is van groot belang om ontspannen en geconcentreerd te kunnen werken, vooral op werkplekken waar medewerkers veel tijd achter de computer doorbrengen. Tocht kan leiden tot verschillende (gezondheids)klachten, zoals:

 

 • Stijve spieren
 • Koude vingers (problematisch bij computerwerk)
 • Concentratieproblemen
 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn
 • Slechte werkhouding
 • Ziekte en verkoudheid
 • Gespannen nekspieren
 • Kramp in ledematen
 • Kortom, er zijn voldoende redenen om tocht op kantoor aan te pakken.

 

2. Waar komt tocht vandaan?

Tocht is een stroming van lucht veroorzaakt door drukverschillen. Als er hoge luchtdruk is in de ene ruimte en lage luchtdruk in een andere, zal lucht van de ene plek naar de andere bewegen. Dit kan ervoor zorgen dat medewerkers het koud hebben, zelfs als de thermostaat een comfortabele temperatuur aangeeft. Terwijl veel mensen tocht associëren met naden en kieren bij ramen en deuren, zijn er nog drie belangrijke veroorzakers van tocht, met name gerelateerd aan luchttoevoer:

 

 1. Overmatige luchtinlaat via ventilatieroosters
 2. Te hoge luchtsnelheid van mechanische ventilatiesystemen
 3. Gebrek aan een windklep in automatische ventilatiesystemen, waardoor winddruk in het kantoor varieert

 

3. Hoe kan tocht effectief worden verholpen?

Om tocht op kantoor aan te pakken, is het cruciaal om eerst de bron te identificeren. Een grondig onderzoek van Strooming kan helpen om de oorzaak van de tocht te achterhalen en gepaste oplossingen voor te stellen. Bij het verhelpen van tocht moet men echter de balans bewaren, aangezien ventilatie eveneens van groot belang is. Het afsluiten van naden, kieren en ventilatieroosters kan de binnenluchtkwaliteit verslechteren.

 

Meer Weten Over Het Verhelpen van Tocht?

Voor meer informatie over het effectief aanpakken van tocht op kantoor, kunt u vrijblijvend contact opnemen met Strooming. Wij bieden gedegen expertise en maatwerkoplossingen om uw kantooromgeving comfortabeler en gezonder te maken. Vraag gerust een offerte aan voor meer inzicht in de mogelijkheden.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan