Uitlaatgassen in garages meten

Dat in een garage uitlaatgassen hangen, is logisch. Maar in hoeverre is dat schadelijk voor de gezondheid van mensen die er werken? Is er iets dat u kunt doen om de uitlaatgassen te verminderen? Strooming is gespecialiseerd in het meten van uitlaatgassen in garages en helpt u dan ook graag. In dit blog van Strooming leest u alles wat belangrijk is.

Wat zijn uitlaatgassen precies?

Uitlaatgassen ontstaan in verbrandingsmotoren en worden uitgestoten via de uitlaat van een voertuig. Uitlaatgassen verontreinigen de lucht en zijn slecht voor het milieu. Dit komt doordat er onder meer koolstofdioxide, zwaveldioxide en stikstofoxide in uitlaatgassen zitten. Verder bestaan de uitlaatgassen uit roet en fijnstof. Is het uitlaatgas wit? Dan zit er water of antivries in de cilinder. Bij blauwe uitlaatgassen zit er motorolie in de cilinder en als het uitlaatgas zwart is, zit er enorm veel roet in door te veel brandstof in de cilinder.

Waarom zijn uitlaatgassen schadelijk?

Al jarenlang staan uitlaatgassen op plek één van de grootste milieuverontreinigers. Ze zijn niet alleen slecht voor het milieu, ze zijn ook slecht voor ons mensen. Door het inademen van te veel uitlaatgassen, kunnen we last krijgen van onze gezondheid. Een aantal potentiele problemen:

 

  • Benauwdheid
  • Veel hoesten
  • Klachten aan de luchtwegen
  • Duizeligheid
  • Toenemende klachten bij hart- en vaatziekten
  • Lagere productiviteit
  • Misselijkheid en braken

 

Het langdurig inademen van uitlaatgassen verergert bovendien astma, COPD, emfyseem en longkanker. Mensen die al een luchtwegaandoening hebben, zijn extra gevoelig voor de schadelijke effecten van uitlaatgassen. Denk hier dus niet te licht over. Schakel een specialist in als u het vermoeden heeft dat u en/of uw medewerkers te veel uitlaatgassen inademen.

 

Wat kunt u doen tegen uitlaatgassen in de garage?

Als u te veel uitlaatgassen heeft in uw garage, is het tijd daar wat tegen te doen. De uitlaatgassen van een motor die koud gestart wordt, kunnen in een garage enorm giftig worden. Als u deze uitlaatgassen niet afvoert, betekent dit dat u ziek kunt worden en dat u geregeld onderhoud aan uw garage moet plegen. Het is vaak niet genoeg om alleen de garagedeur open te zetten en even te luchten. De beste manier om ophoping van uitlaatgassen in garages te voorkomen is door de uitlaatgassen op te vangen en te verwijderen. Vermoedt u dat u te veel wordt blootgesteld aan de uitlaatgassen? Schakel dan een specialist in.

 

Een ongezond binnenmilieu door uitlaatgassen

Dat uitlaatgassen in garages schadelijk zijn, is inmiddels duidelijk. Als uw garage aan uw woning grenst of als u werkt in een garage, is de kans groot dat u vaak te veel uitlaatgassen inademt. Dit ongezonde binnenmilieu kunnen wij voor u onderzoeken. Het onderzoek voor particulieren of bedrijven verschilt iets van elkaar. Voor bedrijven onderzoeken wij of het blootstellen van de medewerkers aan de uitlaatgassen voldoet aan de regelgeving van de Arbodienst. In beide gevallen van onderzoek delen we onze bevindingen met u en bieden wij oplossingen.

 

Uitlaatgassen in garages meten met een luchtonderzoek

Heeft u last van de stank van uitlaatgassen die in de garage blijven hangen en heeft u het idee dat u last heeft van gezondheidsklachten? Dan kunt u bij Strooming terecht voor metingen en bijvoorbeeld een luchtonderzoek. Met geavanceerde apparatuur meten wij hoe schadelijk de uitlaatgassen in uw garage zijn. Dankzij onze kennis van luchtproblemen en binnenmilieu, kunnen wij snel een advies en oplossingen bieden.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.