ARBO geluidsnormen kantoor

Geluidsoverlast is een veelvoorkomend probleem bij kantoren. En teveel geluid gaat ten koste van de concentratie en dus ook van de productiviteit van uw werknemers. Daarnaast kan geluidsoverlast voor behoorlijk wat gezondheidsklachten zorgen. Bent u bekend met de ARBO geluidsnormen op kantoor? U leest hier alles over in dit blog.

Waarom arbowet geluid

Er zijn niet voor niets ARBO geluidsnormen voor op kantoor opgesteld. Teveel lawaai op kantoor kan leiden tot gezondheidsklachten als stress, concentratieproblemen, vermoeidheid en blijvende gehoorschade. Bovendien neemt de kans op ongevallen toe doordat bijvoorbeeld waarschuwingssignalen niet gehoord worden.

Beroepen met een verhoogd risico

Beroepen die veel te maken hebben met hoge geluidsniveaus zijn bijvoorbeeld: bouwvakkers, vrachtwagenchauffeurs, defensiepersoneel, dj’s en muzikanten. Bij deze beroepen zijn werkgevers verplicht om gehoorbeschermers beschikbaar te stellen om gehoorschade te voorkomen.

 

Dit zijn de ARBO geluidsnormen

Wist u al dat alle werkgevers volgens de wet verplicht zijn om gehoorschade bij werknemers te voorkomen? Hiervoor gelden de onderstaande regels:

 

  • Bij blootstelling aan een dagelijkse dosis boven de 80 dB(A) moet de werkgever gehoorbeschermers beschikbaar stellen.
  • Bij dagelijkse blootstelling aan een dosis boven de 85 dB(A) zijn werknemers verplicht om gehoorbeschermers te dragen.
  • Bij blootstelling boven de 85 dB(A) moet een Plan van Aanpak worden gemaakt.
  • Als de grenswaarde van 87 dB(A) wordt overschreden, moet er direct voor gezorgd worden dat het geluid onder deze grenswaarde wordt gebracht.
  • Werkgevers moeten hun personeel voldoende voorlichten over de gevaren van geluid.
  • Werknemers hebben recht op een gehoortest om vast te stellen dat de getroffen maatregelen effectief zijn.

 

Geluidsmeting en akoestisch onderzoek door Strooming voor ARBO geluidsnormen kantoor

Wilt u weten of u aan de ARBO geluidsnormen kantoor voldoet? Strooming is gespecialiseerd in het uitvoeren van geluidsmetingen en akoestisch onderzoek. Wij beschikken over de juiste apparatuur en kennen de gestelde geluidseisen.  Samen kijken we wat er gedaan kan worden om geluidsoverlast te beperken, zodat uw werknemers tevreden zijn en blijven. Neem vrijblijvend contact op om te praten over de mogelijkheden.

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.