Onafhankelijk deskundigenonderzoek bij stankoverlast voor advocaten en juristen

 

Heeft uw cliënt te maken met stankoverlast van de buren? Of wilt u een beter beeld krijgen van de ontstane situatie om de haalbaarheid van een zaak te beoordelen? Strooming biedt de expertise om uw zaak beter te onderbouwen.

Situaties waarbij Strooming ondersteunt

Strooming adviseert en ondersteunt bij verschillende soorten geuroverlast situaties, zoals:

 

 • Kook- en sigarettengeur: overlast door kook- of sigarettengeuren die via het ventilatiesysteem of via kieren andere appartementen of woningen binnendringen.
 • Slechte hygiëne van buren: overlast door buren met veel huisdieren, urine- en ontlastingsgeuren of afvalproblemen.
 • Chemische geuren van bedrijven: overlast door (chemische)geuren van nabijgelegen bedrijven.
 • Restaurants: overlast door geuren van nabijgelegen restaurants.
 • Houtkachels en/of pelletkachels: overlast door rook en verbrandingsgeur van houtkachels en/of pelletkachels, vooral in de winter.

 

Wat Strooming voor u kan betekenen

Onze diensten voorzien advocaten van onafhankelijk bewijs bij geurproblemen:

 

 • Deskundige inspecties: identificeren van geurbronnen en verspreidingsroutes.
 • Onafhankelijke rapportages: heldere rapportages met concrete aanbevelingen.
 • Bewijsgaring: verzamelen van feiten voor het onderbouwen juridische dossiers.
 • Oplossingsgericht advies: aanbevelingen om de ontstane overlast te verminderen of op te lossen.

 

Praktijkvoorbeelden

 

 1. Geuren van koken: bewoners van een bovengelegen appartementencomplex klaagden over de kookgeuren van een restaurant. Strooming heeft het onderzoek verricht en heeft open verbinding tussen het restaurant en de algemene ruimte opgespoord. Ons advies om de verbinding te dichten leidde tot directe verbetering van de luchtkwaliteit en het woongenot.
 2. Chemische geuren van een nagelstudio: een restaurant had overlast van een chemische geur van een aangrenzende nagelstudio. Strooming heeft onderzoek verricht en lucht bemonsterd en laten analyseren in het laboratorium. Door het in kaart brengen van de luchtstromen en deze uitkomst te vergelijken met de laboratorium analyse heeft dit geleidt tot een heldere conclusie. Onze aanbevelingen hebben geleid tot bouwkundige aanpassingen waardoor het probleem – voor beide partijen – opgelost is.
 3. Houtkachels en pelletkachels: in een woonwijk ervaarde een aantal bewoners overlast van houtkachels. Door het plaatsen van meetapparatuur bij de cliënt van onze opdrachtgever werd er fijnstof en vluchtige organische stoffen geregistreerd. De data gaven een duidelijk beeld van de luchtkwaliteit in relatie tot de houtrookoverlast.

 

 

Waarom kiezen voor Strooming?

 • Deskundigheid en ervaring: onze jarenlange ervaring en kennis op het gebied van geurproblemen en luchtkwaliteit.
 • Onafhankelijke en betrouwbare rapportages: objectieve en goed onderbouwde rapportages, essentieel voor een sterke zaak.
 • Effectieve communicatie: discrete en effectieve communicatie, gericht op uw specifieke behoeften.
 • Complete ontzorging: wij verzorgen het volledige onderzoek en rapportage, zodat u zich kunt richten op de juridische aspecten.

 

Conclusie

Heeft u of uw cliënt behoefte aan onafhankelijk bewijs bij complexe geurprobleemdossier? Strooming biedt professionele ondersteuning om de situatie helder in kaart te brengen, analyses en conclusies trekken en oplossingen te formuleren. Heeft u vragen, neem dan gerust contact met ons op.

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.