Keerklepcontrole en Legionellapreventie voor Veilig Drinkwater

Keerklepcontrole is verplicht voor collectieve waterinstallaties om te voorkomen dat verontreinigd water in het drinkwaternet terugstroomt. Strooming, met ruim 35 jaar ervaring in waterkwaliteit, biedt snelle en nauwkeurige keerklepcontroles en helpt u te voldoen aan wetgeving.

Wat is een keerklep?

Een keerklep, of terugstroombeveiliging, voorkomt dat verontreinigd water terugvloeit in het drinkwaternet. Deze kleppen vindt u bij diverse apparaten aangesloten op de drinkwaterinstallatie.

Waarom is keerklepcontrole essentieel?

Het regelmatig controleren van keerkleppen is cruciaal om de gezondheid en veiligheid van het drinkwater te waarborgen. Verontreinigd water kan schadelijke stoffen bevatten.

Keerkleppen en Legionella

Hoewel keerkleppen enige invloed hebben op legionellapreventie, is temperatuurcontrole de sleutel tot het voorkomen van legionellagroei in uw installatie.

Is Keerklepcontrole Verplicht?

Ja, keerklepcontrole is verplicht voor collectieve drinkwaterinstallaties volgens wettelijke voorschriften.

Hoe Verloopt een Keerklepcontrole?

Keerklepcontroles omvatten identificatie, beoordeling, en testen van keerkleppen op correcte werking. Tests kunnen traditioneel, onderdruk- of overdrukmethoden gebruiken.

Keerklepcontrole met Steekproeven

Indien uw installatie meer dan 50 keerkleppen heeft, kunt u steekproeven uitvoeren onder bepaalde voorwaarden.

Laat Strooming Uw Keerklepcontrole Uitvoeren

Strooming biedt keerklepcontroles in lijn met wetgeving. Vertrouw op onze expertise voor veilig drinkwater en legionellapreventie. Neem contact op voor meer informatie of een vrijblijvende offerte.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.