Monstername legionella

Wilt u een monstername legionella en een analyse laten uitvoeren? Dan bent u bij Strooming aan het juiste adres. De monsters worden onder RVA-accreditatie genomen en geanalyseerd. Na analyse in het laboratorium worden de resultaten verwerkt in een analyserapport, dat u ontvangt met onze bijbehorende adviezen. Na analyse van het legionella monster wordt beoordeeld of de grenswaarde niet wordt overschreden. Wanneer de legionella de grenswaarde wel overschrijdt, is het nodig een legionella desinfectie uit te voeren. Tevens is het van belang te kijken wat de oorzaak van legionella besmetting is geweest. Dit kan middels een brononderzoek worden bepaald.

 

Tarief in Nederland en België:
v.a. 95,- per monster inclusief voorrijkosten.

Prijzen zijn exclusief btw.

Voordelen van Strooming

  • Legionella monstername door heel Nederland en België
  • RVA-geaccrediteerde legionella monstername en analyse
  • Door te kiezen voor Strooming voldoet u aan de wettelijke eisen
  • Mocht er een legionella besmetting zijn kunnen wij dit probleem ook voor u oplossen
  • Naast monstername ook totale ontzorging aangaande legionellapreventie
  • Medewerkers werken discreet en hebben geheimhoudingsplicht
  • Meer dan 35 jaar ervaring
  • 100 % tevredenheidsgarantie

 

monstername legionella

Waarom een legionella-monstername?

Legionella is een bacterie die groeit in water met gematigde tot warme temperaturen. De bacterie wordt vaak aangetroffen in leidingen. Een infectie met de legionellabacterie wilt u liever voorkomen: besmetting met legionella kan leiden tot griepachtige klachten en in erge gevallen zelfs tot een ernstige longontsteking (veteranenziekte).

De professionals van Strooming helpen u door middel van een legionella-monstername vaststellen of uw leidingen en installaties legionella bevatten. We beoordelen aan de hand van het legionella-monster of de grenswaarde wordt overschreden, zodat u eventuele vervolgstappen kunt zetten om het probleem te verhelpen.

Wordt er bij de monsterafname legionella vastgesteld, dan is het nodig om een legionella-desinfectie uit te voeren. Ook is het belangrijk om middels een brononderzoek te bepalen wat de oorzaak van de legionella-besmetting is geweest.

 

Hoe gaat de monsteranalyse voor legionella in zijn werk?

Een legionella monsteranalyse is een verplicht onderdeel in het legionella beheersplan voor prioritaire instellingen. In de onderstaande tabel voor de prioritaire installaties vindt u de wettelijke eisen voor het minimale aantal halfjaarlijkse legionellamonsters:

 

Totaal aantal tappunten van de
collectieve leidingwaterinstallatie
Aantal verplichte meetpunten
per halfjaar
Tot en met 50 2
51-100 4
101–200 6
201–400 8
401–800 10
801–1600 12
Meer dan 1600 14

 

Legionella-monstername kosten Strooming

Indien u een offerte wenst, ontvangen wij graag van u een schatting van het aantal tappunten of het aantal monsters dat genomen dient te worden. Onze tarieven in Nederland en België gelden vanaf 95 euro excl. btw. Op basis van het aantal te nemen monsters en de frequentie ontvangt u een prijs t.b.v. de monstername voor legionella.

 

Legionella-monstername nodig? Strooming helpt!

Schakel Strooming in voor uw professionele legionella-monstername. U kunt bij ons rekenen op een deskundige aanpak en scherpe tarieven. Blijkt na de legionella-monsterafname dat uw legionellawaardes te hoog zijn? Ook bij een legionella-besmetting schiet Strooming te hulp. Vraag  direct vrijblijvend een offerte aan en ontdek wat wij voor u kunnen betekenen!

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.