Legionella-test

Vermoedt u dat u een legionella-besmetting heeft, bijvoorbeeld omdat er iemand ziek is geworden? Kies voor zekerheid en doe een legionella-test! Strooming kan efficiënt en deskundig uw legionella-besmetting vaststellen of uitsluiten. Waarom Strooming?

 

  • RVA-geaccrediteerde monstername en analyse
  • 100% zekerheid dat u voldoet aan alle wettelijke eisen
  • Discrete medewerkers met geheimhoudingsplicht
  • Vast tarief in Nederland en België
  • Legionella-besmetting vastgesteld? Wij lossen het voor u op

 

We zijn sinds 1986 gespecialiseerd in waterkwaliteit en al meer dan 20 jaar expert op het gebied van legionella. Niet alleen kunnen we snel uw legionella-besmetting testen, maar ook voor de oplossing van het probleem kunt u bij onze experts terecht. Lees verder en ontdek hoe wij u snel en efficiënt kunnen helpen, of neem direct contact op!

Tarief in Nederland en België: v.a. 95,- per monster inclusief voorrijkosten.

Prijzen zijn exclusief btw.

 

Waarom een legionella-test?

Legionella is een bacterie die voorkomt in onder andere leidingwater. In lage concentraties kan legionella geen kwaad, maar in de juiste omstandigheden vermenigvuldigt de bacterie zich razendsnel. Vanaf 100 kolonievormende eenheden per liter (kve/l) spreken we van een legionella-besmetting en is er een sterk verhoogd risico op levensbedreigende situaties.

Als de hoeveelheid legionella in uw water de voorgeschreven norm van 100 kve/l overschrijdt en in de vorm van waterdamp in de lucht terechtkomt, dan is de kans op lichamelijke besmetting groot. Elk jaar raken er enkele honderden mensen besmet met de legionellabacterie. De gevolgen van een legionellabesmetting zijn in de meeste gevallen ernstig, soms zelfs levensbedreigend.

Zo kan besmetting met de legionellabacterie leiden tot griepachtige symptomen, maar ook tot legionellose en de gevaarlijke veteranenziekte (een ernstige vorm van longontsteking). Om die reden is het belangrijk dat u bij een legionella-besmetting de bacterie zo snel mogelijk doodt. Het is dan ook noodzakelijk dat u uw waterinstallaties bij vermoedens op legionella test, zodat u snel kunt handelen.

 

Hoe wij uw legionella-besmetting vaststellen

Een legionella-besmetting testen, doen we met behulp van speciale apparatuur en monsternames. Een expert stelt met een legionella-monstername vast hoeveel kolonievormende eenheden (kve/l) zich in het water bevinden. Deze monstername wordt gedaan volgens gestandaardiseerde ISO-richtlijnen. Binnen enkele uren heeft u een uitslag van de legionella-test en krijgt u advies over de maatregelen die getroffen moeten worden.

 

Uit de legionella-test blijkt besmetting, wat nu?

Konden onze specialisten een legionella-besmetting vaststellen in uw installatie(s)? Dan bent u allereerst verplicht om een legionella-melding te maken bij de eigenaar, directeuren en/of verantwoordelijke van de drinkwaterinstallatie.

Vervolgens is het zaak om de legionellabacterie snel te bestrijden. Strooming staat voor u klaar bij alle legionellaproblemen, van preventie tot opsporing en van legionella beheersplan tot bestrijding.

 

Legionella-besmetting vaststellen? Schakel Strooming in

Wilt u een legionella-besmetting vaststellen of uitsluiten? Laat bij twijfel en vermoedens altijd op legionella testen! Strooming is een deskundige op het gebied van legionella. Onze specialisten zorgen voor een professionele en snelle legionella-test, zodat het probleem vliegensvlug aangepakt kan worden. Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag uw vrijblijvende en gratis offerte vandaag nog aan!

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.