Legionella

Voor sommige bedrijven is legionellapreventie verplicht. Wanneer legionella preventie onvoldoende aandacht krijgt of onjuist wordt uitgevoerd, bestaat de kans op legionella besmetting. Dat wilt u natuurlijk voorkomen. Bij Strooming kunt u terecht voor uw legionellapreventie van A tot Z, denk hierbij aan een legionella beheersplan, monsternames en keerklepcontroles.

Redenen voor legionellapreventie bij Strooming

Legionella is een bacterie die voorkomt in zoet water. Deze bacterie kan de veteranenziekte of legionellagriep veroorzaken. Voor zowel drinkwaterinstallaties als prioritaire instellingen, is legionellapreventie verplicht. Naast de verplichte regelingen voor legionellapreventie, raden we aan om regelmatig monsters van het water te laten nemen en te analyseren. Bij Strooming kunt u rekenen op:

  • Legionella risicoanalyse en beheersplan met BRL 6010-certificering;
  • RVA-geaccrediteerde monstername & analyse;
  • Zekerheid dat u voldoet aan alle wet- en regelgeving;
  • Niet alleen legionella beheersplan, maar een totale ontzorging in legionellapreventie;
  • Snelle monstername;
  • Concrete oplossingen voor eventuele problemen.

 

Legionella beheersplan

Een legionella beheersplan is voor veel bedrijven en overheidsinstellingen een verplicht onderdeel van de legionellapreventie. Zo’n beheersplan moet voldoen aan allerlei wettelijke vastgestelde regels. Strooming is al sinds 1986 expert op het gebied van waterkwaliteit. Wij helpen u graag met het opstellen en opvolgen van uw legionella beheersplan.

Keerklepcontrole

Een keerklep, ook wel de terugstroombeveiliging genoemd, is een klein klepje dat binnen waterleidingen is bevestigd. De terugstroombeveiliging zorgt ervoor dat vervuild water niet terugstroomt in het waternet of in het drinkwater van een woning of bedrijf. De keerklepcontrole is belangrijk onderdeel van het legionella beheersplan. Het is bij het testen van de keerkleppen van groot belang dat de controle op de juiste manier wordt uitgevoerd, om vervuiling van het drinkwater en gezondheidsrisico’s te voorkomen.

 

Monstername legionella

Wilt u een legionella monstername en analyse laten uitvoeren? Ook daarvoor bent u bij Strooming op het juiste adres. De monsters worden bij Strooming onder RVA-accreditatie afgenomen en geanalyseerd. Na de analyse in het laboratorium worden de resultaten verwerkt in een analyserapport, inclusief adviezen. Blijkt dat uw legionellawaardes te hoog zijn? Ook bij een legionellabesmetting schiet Strooming te hulp.

Een vaste partner voor legionellapreventie

Bent u op zoek naar een partner voor uw legionellapreventie? Wacht dan niet langer en neem contact met ons op voor beheersplan of passend advies in uw situatie. Benieuwd naar de kosten? Vraag direct een vrijblijvende offerte aan.