Zorginstelling Het Maanderzand

Het Maanderzand in Ede biedt zorg op het gebied van wonen, verzorging, dagopvang, welzijn, verpleeg- en thuiszorg. Naast het hoofdgebouw dat onder meer zeventig appartementen verdeeld over drie woonlagen huisvest, beschikt Het Maanderzand over diverse aanleunwoningen.

 

Het Maanderzand en Strooming

Sinds 2008 werken ze samen met Strooming. In eerste instantie voerden ze een risicoanalyse uit, wat voor het laatst tien jaar geleden was gebeurd. In de tussentijd heeft het hoofdgebouw natuurlijk diverse veranderingen ondergaan. Strooming bracht zorgvuldig elk tappunt en elke keerklep in kaart. Daarna stelden ze een beheersplan op en voerden de nodige aanpassingen uit. Strooming verzorgt nu twee keer per jaar bemonsteringen en analyses voor legionellapreventie, en eenmaal per jaar controleert men de keerkleppen, zowel in het hoofdgebouw als in de aanleunwoningen.

Ouderen zijn bijzonder vatbaar voor ziekten, waardoor er een dubbele verantwoordelijkheid wordt gevoeld voor een zo goed mogelijke kwaliteit van het leidingwater. Onlangs ontdekte Strooming een beginnende legionellabesmetting in een van de aanleunwoningen. Er werd direct actie ondernomen, en binnen de kortste keren stond Strooming met reinigingsapparatuur voor de deur.

 

Het Maanderzand aan het woord

“Sinds 2008 werken we met Strooming. Allereerst hebben ze een risicoanalyse uitgevoerd. De laatste keer dat dat gebeurd was, was tien jaar geleden. Intussen had ons hoofdgebouw natuurlijk diverse veranderingen ondergaan. Elk tappunt en elke keerklep is daarbij zorgvuldig in kaart gebracht. Vervolgens hebben ze een beheersplan opgesteld en de nodige aanpassingen uitgevoerd. Strooming verzorgt nu twee keer per jaar de bemonsteringen en analyses ten behoeve van legionellapreventie en één keer per jaar de controle van de keerkleppen. Dat doen ze in zowel ons hoofdgebouw als onze aanleunwoningen.

Ouderen zijn heel vatbaar voor ziekten. Wij voelen ons dan ook dubbel verantwoordelijk voor een zo goed mogelijke kwaliteit van het leidingwater. Onlangs constateerde Strooming een beginnende legionellabesmetting bij een van onze aanleunwoningen. Er is toen direct actie ondernomen. Binnen de kortste keren stonden ze met reinigingsapparatuur op de stoep. Wij voelen ons bij hen in veilige handen!”

Ernst Lentink,

Hoofd technische dienst

Uw partner in Nederland & België

Bent u gevestigd in Nederland of België en wilt u dat wij u ontzorgen bij de afhandeling van uw klachten? Of heeft u een specifieke situatie? Neem dan contact met ons op! Of vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.