Overlast van Rokende Buren: Tips en Oplossingen

Bent u het zat om constant ongewild de rook van uw buren in te ademen en de stankoverlast te ervaren? We begrijpen hoe vervelend dit kan zijn. In deze blog bieden we u informatie en praktische stappen die u kunt nemen om met rokende buren om te gaan.

Rokende Buren en Overlast

Heeft u te maken met rookoverlast van uw buren die door de muren heen komt? Dit kan een serieuze aantasting van uw gezondheid betekenen. Hoewel buren het recht hebben om te roken in hun eigen tuin, op hun balkon of binnenshuis, kan het in de praktijk leiden tot meeroken, vooral in de winter. Tijdens koude maanden wordt er vaak binnenshuis gerookt, en de rook kan uw woning binnendringen via openingen of ventilatieroosters.

De Gezondheidsrisico’s van Sigarettenrook

Sigarettenrook bevat een groot aantal giftige stoffen, waaronder benzeen, nicotine, teer, koolmonoxide en meer dan 70 kankerverwekkende stoffen en chemicaliën. Zelfs ‘derdehandsroken,’ de rook die achterblijft in uw huis, kleding en meubels, kan problemen veroorzaken. Meeroken brengt de volgende gezondheidsrisico’s met zich mee:

 

  • Een 25-30% verhoogde kans op hart- en vaatziekten, zoals een hartaanval of beroerte.
  • Een 20-30% verhoogde kans op longkanker.
  • Een verhoogd risico op andere longziekten.
  • Hoe de Rook van Buren te Voorkomen

We begrijpen dat u de rook van uw buren wilt minimaliseren. Gelukkig zijn er enkele stappen die u kunt nemen om de overlast te verminderen:

 

  • Goede Isolatie: Zorg ervoor dat uw woning goed geïsoleerd is om te voorkomen dat de rook van uw buren uw woning binnendringt.
  • Ventilatie: Als uw buren aan de voorkant van de woningen roken, ventileer dan aan de andere zijde van uw huis om de rook buiten te houden.
  • Communicatie: Ga in gesprek met uw buren en zoek samen naar oplossingen om de stankoverlast te verminderen. Houd er rekening mee dat medewerking van uw buren vereist is voor onderzoek naar verbindingen tussen woningen.
  • Afdichten van Kieren: Sluit naden en kieren, zoals bij keukenkastjes, de meterkast en ventilatiekanalen.
  • Mechanische Ventilatie: Als u een ventilatieschacht deelt, overweeg dan het gebruik van mechanische ventilatie om te voorkomen dat rook op die manier binnenkomt.
  • Luchtreiniger: Overweeg de aanschaf van een luchtreiniger, ook wel bekend als een ‘ionisator,’ om geuren te neutraliseren en de lucht te zuiveren.

 

Strooming Helpt bij Rokende Buren Overlast

Heeft u behoefte aan professioneel advies en onderzoek om de rookoverlast van uw buren aan te pakken? Onze specialisten staan voor u klaar. Wij kunnen onderzoek uitvoeren om de verbindingen tussen de woning van uw buren en uw woning in kaart te brengen en u adviseren over mogelijke oplossingen. Houd er wel rekening mee dat medewerking van uw buren vereist is voor het uitvoeren van een dergelijk onderzoek.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan