Nare geuren in huis te verwijderen

Nare geur in uw huis verwijderen? Uw eigen huis is de plek waar u wilt ontspannen. Nare geuren in huis belemmeren dat en dat is uitermate vervelend. Heeft u last van stank in huis en wilt u de nare geuren in huis verwijderen? In dit blog van Strooming ontdekt u de beste manieren om dat te doen.

 

Goede ventilatie

Wat u altijd moet doen, maar zeker in het geval van nare geuren in huis, is goed ventileren. Dit is de essentie van een gezond binnenklimaat. Het is noodzakelijk om 24 uur per dag frisse lucht in huis te krijgen. Dit kan met ventilatieroosters, mechanische ventilatie of eenvoudige kiepraampjes. Een goede luchtdoorstroom voorkomt dat schadelijke en stinkende stoffen zich ophopen in uw woning.

 

Afzuiging

Niet alleen het ventileren is een goed idee, ook afzuiging is van belang. Met goede afzuiging voorkomt u dat nare geuren zich ophopen in huis. Het kan zijn dat uw afzuigkap in de keuken juist de veroorzaker is van de stank. Dat kan komen door vuile filters, ongedierte of een verstopping. Controleer of uw afzuigkap in orde is.

 

Reparaties uitvoeren

Stankoverlast kan komen door bijvoorbeeld een lek in het riool of door een lek ergens anders. Er kan ook iets anders kapot of verstopt zijn, waardoor er nare geuren in huis komen. Door achter de bron te komen van de stank, kunt u reparaties uit laten voeren die het stankprobleem oplossen.

 

Vocht behandelen

Te veel vocht in huis is schadelijk voor uw woning en voor uw gezondheid. Daarom is het altijd noodzakelijk vochtproblemen op te lossen. Vocht zorgt voor schimmels en andere dingen die nare geuren in huis verzorgen. U ruikt een bedompte, sloofachtige geur en kunt last krijgen van ongedierte en insecten. Vocht kan bijvoorbeeld in uw kruipruimte zitten en door de muren omhoog trekken. Laat uw woning controleren op vochtproblemen en verhelp deze zo snel mogelijk.

 

Maak goed schoon met goede middelen

Bent u geregeld druk in de weer om het huis schoon te maken? Houd dan rekening met chemische middelen. Oplosmiddelen komen in de lucht terecht en kunnen zorgen voor giftige gassen die stankoverlast veroorzaken.

Om geuren te neutraliseren kunt u goed gebruikmaken van schoonmaakazijn. Schoonmaakazijn is ideaal om vlekken uit bekleding of tapijt te halen en u kunt het koken in een pannetje met water om bak- en braadluchten te verwijderen. Soms is het niet mogelijk om bepaalde stoffen en spullen in huis te reinigen. U kunt dan kiezen voor een chemische reiniging en naar een stomerij gaan. Bij een stomerij kunnen ze sterk vuil verwijderen en daarmee nare geuren oplossen.

 

Luchtreiniger/ionisator

Een luchtreiniger of ionisator is ideaal om geur te neutraliseren. In een luchtreiniger zitten speciale filters die de binnenlucht reinigen. Daarmee worden nare geuren verwijderd. Verwar een luchtreiniger niet met een luchtverfrisser. Die laatste verspreidt alleen een lekker geurtje om de stankoverlast te maskeren, terwijl een luchtreiniger de lucht echt zuivert.

 

Nare geuren in huis verwijderen

Heeft u al van alles geprobeerd om de nare geuren uit huis weg te krijgen, maar lukt het niet? En wilt u er zeker van zijn dat de stankoverlast niet binnen de kortste keren weer terug is? Schakel dan Strooming in! Onze experts kunnen u helpen met een gedegen onderzoek. Een gezonde lucht is het eindresultaat.

Neem contact met ons op voor meer informatie of vraag gratis en vrijblijvend een offerte aan.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Heeft u een probleem in uw woning en komt u er niet uit? Vraag een offerte aan via onze offertebutton.