Geluidsoverlast laminaat bovenburen

Tik tak, tik tak… de hakken van uw bovenbuurvrouw hoort u dagelijks over het laminaat heen tikken. Heel vervelend, vooral als het op tijden is dat u eigenlijk rust wilt hebben. Laminaat is prachtig, maar niet geluidsvriendelijk voor de onderburen. Maar wat moet u nou doen wanneer u last heeft van geluidsoverlast door het laminaat van uw bovenburen? U leest het in dit blog van Strooming.

Contactgeluiden: wat zijn dit?

Geluidsoverlast door het laminaat van uw bovenburen valt onder contactgeluiden. Contactgeluid is namelijk wat u hoort als uw buurman of buurvrouw door zijn of haar woning loopt. Contact geluid is geen pretje en kan uw woonplezier behoorlijk bederven. In de top 5 van erg hinderlijke buurgeluiden staat contactgeluid dan ook op 2e plaats.

Behoort contactgeluid dan tot geluidsoverlast?

Hinder ondervinden van getik op de vloer van uw buren valt zeker onder overlast. Geluidsoverlast komt in allerlei vormen en maten voor. De 5 grootste veroorzakers van geluidsoverlast zijn:

 

  • Autoverkeer
  • Buren
  • Vliegverkeer
  • Treinverkeer
  • Industrie

 

Steeds meer mensen hebben last van contactgeluiden. Dat is geen verrassing: we wonen dichter op elkaar. Neem daarom maatregelen tegen geluidsoverlast via het laminaat van uw buren. Een goed geïsoleerde vloer kan het verschil maken tussen prettig wonen u mateloos ergeren met soms zelfs heftige ruzies met uw buren als gevolg.

 

Contactgeluid door laminaatvloer bovenburen

Contactgeluid ontstaat vaak via de vloer. Vooral in oude huizen is er weinig aandacht besteed aan geluidsisolatie. De vloeren in deze huizen zijn vaak van hout en hebben een holle ruimte tussen de vloer en het onderliggende plafond. Deze holle ruimtes versterken de contactgeluiden van de buren. Gelukkig is er veel te doen aan geluidsisolatie, zonder dat het veel geld kost.

 

Maatregelen tegen geluidsoverlast laminaat bovenburen

Er zijn maatregelen die u kunt nemen tegen het geluidsoverlast. U kunt kiezen uit een aantal opties voor een goede demping van het geluid:

 

  • De vloer en het plafond ontkoppelen (dit is wel een redelijk grote verbouwing)
  • Glaswol/steenwol of PS-isolatie aanbrengen tussen vloer en plafond
  • Isolatieplaten als ondervloer installeren
  • Vlokkenisolatie laten aanbrengen
  • Isolatiefolie toevoegen

 

Geluidsmeting bij geluidsoverlast laminaat bovenburen

Bent u de geluidsoverlast van uw bovenburen zat en wilt u daar iets aan doen? Strooming helpt u graag. Wilt u weten of de geluidsoverlast die u ervaart de landelijke normen overschrijdt? Dat kan. Wij gaan de geluidsoverlast van uw bovenburen meten voor u. Vervolgens gaan we een rapport opstellen. Ook als wettelijke normen niet worden overschreden, is het goed om een beter beeld te hebben van de mate van overlast. Op die manier kan er gericht naar een oplossing worden gezocht.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan