Tochtonderzoek

Tochtonderzoek

 

Het tochtonderzoek is erop gericht om de meeste voorkomende soorten van tocht in uw woning op te sporen. Met onze grondige analyse bekijken we verschillende factoren die van invloed zijn op het thermisch comfort in uw woning. Denk aan het opsporen van bronnen van tocht om te begrijpen hoe de lucht beweegt in uw woning, zoals: kieren, koudeval van ramen en het volgen van luchtcirculatie (valse tocht)

 

Ja, bestel dit onderzoek voor €297,- incl.

Wat houdt het tochtonderzoek in?

 

 1. Inventarisatie en probleemanalyse: We voeren een gesprek met u om de aard van de tochtprobleem beter te begrijpen. Deze informatie vormt de basis voor het opstellen van een plan van aanpak.
 2. Opstellen van een plan van aanpak: Op basis van het gesprek met u en de verkregen informatie stellen we een plan van aanpak op. Hierin bepalen we de benodigde meettechnieken die passend zijn voor het tochtprobleem.
 3. Opsporen van tochtbronnen: We sporen potentiële bronnen van tocht in uw woning op, zoals: kieren, naden, en slecht afgesloten ramen en deuren. Deze bronnen kunnen leiden tot ongewenste luchtstromen die het thermisch comfort kunnen beïnvloeden.
 4. Analyse van luchtcirculatiepatronen: Onze rookanalyse omvat het in kaart brengen van luchtcirculatiepatronen in de verblijfruimtes van uw woning. Dit helpt bij het begrijpen van hoe luchtstromen bewegen en waar ze mogelijk thermisch ongemak veroorzaken.
 5. Meting van temperatuurverschillen: We meten temperatuurverschillen in verschillende delen van uw woning. Hierdoor krijgen we inzicht in gebieden met ongewenste temperatuurverschillen die kunnen leiden tot een verminderd comfortniveau.
 6. Beoordelen van de effectiviteit van de aanwezige isolatie: Onze beoordeling omvat een inspectie met een thermografische camera van de aanwezige isolatie van uw woning. Slechte isolatie kan leiden tot warmteverlies en koudebruggen, wat bijdraagt aan tochtgevoelens en een suboptimaal thermisch comfort.

 

Ja, bestel dit onderzoek voor €297,- incl.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW, en er zijn geen bijkomende kosten.

De vervolgstappen

 

 1. Na uw akkoord ontvangt u een bevestiging per e-mail.
 2. Na de bevestiging sturen wij u een voorstel voor een afspraak.
 3. Op de afgesproken datum komen wij bij u langs voor het onderzoek.
 4. Zodra het onderzoek is afgerond, ontvangt u de factuur van ons.
 5. Wij verzoeken u vriendelijk om deze factuur binnen 14 dagen te voldoen.