Schimmel- en vochtonderzoek

Schimmel- en vochtonderzoek

 

Het schimmel- en vochtonderzoek is specifiek gericht op het opsporen en beoordelen van schimmelen vochtproblemen in uw woning. In ons onderzoek behandelen wij verschillende aspecten die van invloed zijn op schimmelgroei en vochtproblemen.

 

Ja, bestel dit onderzoek voor €297,- incl.

Wat houdt het schimmel- en vochtonderzoek in?

 

 1. Inventarisatie en probleemanalyse: We voeren een gesprek met u om de aard van de schimmel- en vochtproblemen beter te begrijpen. Deze informatie vormt de basis voor het opstellen van het meetplan.
 2. Opstellen van een meetplan: Op basis van het gesprek met u en de verkregen informatie stellen we een meetplan op. Hierin bepalen we de benodigde meettechnieken die passend zijn voor het betreffende probleem.
 3. Identificatie van schimmelbronnen: We identificeren mogelijke bronnen van schimmelgroei in uw woning. Dit omvat: vochtige oppervlakken, slechte ventilatie, lekkages en andere omstandigheden die schimmelgroei kunnen veroorzaken.
 4. Meting van vochtigheidsniveaus in bouwdelen en omgevingsomstandigheden: We voeren metingen uit om de vochtigheidsniveaus in verschillende bouwdelen van uw woning vast te stellen. We analyseren de bouwdelen (muren, plafonds enz.) en de omgevingsomstandigheden (luchtvochtigheid) om te bepalen of ze vatbaar zijn voor schimmelgroei en vochtabsorptie
 5. Het nemen van luchtmonsters: Gedurende het onderzoek zullen er binnen en buiten luchtmonsters genomen worden om te onderzoeken hoeveel schimmelsporen er in de lucht hangen en of dit verband kan houden met mogelijke schimmelplekken die niet zichtbaar zijn.
 6. Advies voor schimmel- en vochtbeheersing: Op basis van onze analyse bieden we advies en aanbevelingen om schimmelgroei en vochtproblemen aan te pakken. Dit kan variëren van het verbeteren van ventilatie tot het repareren van lekkages en bijvoorbeeld het aanbrengen van vochtwerende materialen.

 

Ja, bestel dit onderzoek voor €297,- incl.

Alle genoemde prijzen zijn inclusief BTW, en er zijn geen bijkomende kosten.

De vervolgstappen

 

 1. Na uw akkoord ontvangt u een bevestiging per e-mail.
 2. Na de bevestiging sturen wij u een voorstel voor een afspraak.
 3. Op de afgesproken datum komen wij bij u langs voor het onderzoek.
 4. Zodra het onderzoek is afgerond, ontvangt u de factuur van ons.
 5. Wij verzoeken u vriendelijk om deze factuur binnen 14 dagen te voldoen.