Lichtmeting

Strooming kan voor u een lichtmeting uitvoeren en u adviseren over mogelijke verbeteringen op het gebied van lux en lumen. Om uw medewerkers zo comfortabel als mogelijk te laten werken, is het vaak belangrijk dat er voldoende licht op de betreffende werkplek schijnt. Echter zijn er ook andere factoren van licht die een rol spelen tijdens het verrichten van de werkzaamheden. Hierbij kunt u onder andere denken aan de kwaliteit van het licht, de licht invalshoek, de lichtsterkte, weerspiegeling en kleur een rol bij een zo effectief mogelijke werkplek.

 

Soorten lichtmetingen

  • Lux metingen
  • Footcandle meting
  • Lumen metingen

 

Waarom een lichtmeting laten uitvoeren?

In het kader van goede arbeidsomstandigheden, is het gewenst dat het oog zo min mogelijk wordt belast door een rustgevende werkplek te creëren. Door deze rust te creëren zullen er minder fysieke klachten ontstaan en dit de effectiviteit verbeteren.

Ook kan daglicht bij veel beeldschermwerk onbewust tot ongemak leiden. Strooming kan voor u diverse lichtmetingen verrichten en u adviseren of er op de werkvloer de juiste belichting wordt gebruikt. Het optimaliseren van licht in een werkomgeving bevordert de gemoedstoestand van werknemers en zelfs de creativiteit!

 

Advies over een lichtmeting?

Wilt u advies over een lichtmeting of een lichtmeting op uw locatie? Vraag een vrijblijvende offerte aan via de offertebutton.

 

Strooming geeft een duidelijk advies.

“Niets dan lof”, zegt Koos, als hem naar Strooming wordt gevraagd. Al een tijdlang heeft Koos last van de bomen die voor zijn appartementencomplex staan. Het onderzoek van Strooming voelt dan ook als een geschenk uit de hemel. “Die bomen zijn eigenlijk gewoon te groot”, vertelt hij. “De tegels eromheen komen omhoog, de takken raken onze gevels en wat het meest vervelend is, is dat ze enorm veel licht wegnemen.” En Koos is niet de enige die er last van heeft. “Sommige buurtbewoners worden helemaal ingesloten door de bomen. We hebben dan ook met de hele buurt actie ondernomen”, zegt Koos.

Eerdere pogingen om de gemeente de bomen te laten verwijderen, liepen op niets uit. De gemeente kon er niet zomaar geld voor vrijmaken. Toen kreeg Koos de tip kreeg om door een gecertificeerd bedrijf de hinder te laten aantonen. Per toeval kwam hij in contact met Michiel van Strooming. Daarna kwam er schot in de zaak. “Mijn complimenten gaan echt uit naar Michiel. Het eerste gesprek was heel spontaan, zonder plichtplegingen. Ook over het rapport ben ik goed te spreken”, vertelt Koos.

In het rapport van Strooming wordt een vrij neutraal standpunt ingenomen. Juist dat vindt Koos fijn. “Het is geen blabla-verhaal, maar gewoon helder en objectief, zonder dat iemand er aanstoot aan kan nemen. Want je kunt natuurlijk wel op barricade springen, maar het moet wel netjes gaan om iets te bereiken.” Strooming heeft aangetoond dat de bomen daadwerkelijk hinder veroorzaken voor Koos en zijn buren. Nu het rapport bij de gemeente ligt, heeft Koos dan ook positieve verwachtingen. “Strooming geeft een duidelijk advies. Sommige bomen moeten weggehaald worden, maar er kunnen met wat aanpassingen ook bomen blijven staan”, vertelt hij. “Na zo’n onderzoek en een rapport vol deugdelijke argumenten, kan de gemeente echt niet meer om ons heen.”

Bekijk alle ervaringen

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.