Dit kunt u doen tegen vermoeidheid op kantoor

Steeds minder mensen werken met hun handen, steeds meer mensen met hun hoofd. Maar ook werken achter de computer kan lichamelijk erg belastend zijn, zeker als het binnenmilieu niet optimaal is. Dat kan leiden tot klachten zoals duizeligheid, verminderde concentratie of vermoeidheid op kantoor. Gelukkig zijn er allerlei dingen die u daartegen kunt doen. Lees ze in dit blog van Strooming.

 

Vermoeidheid op kantoor

Vaak benaderen bedrijven ons, omdat medewerkers klagen over het binnenmilieu. Zij kunnen niet prettig werken in de ruimte en voelen zich snel ziek of vermoeid. Concentratieproblemen en vermoeidheid op kantoor zorgen voor een lagere productiviteit, dus is het een probleem dat bedrijven terecht serieus nemen. Lees hieronder welke problemen vermoeidheid op kantoor kunnen veroorzaken en wat u ertegen kunt doen.

 

Ventilatie

Genoeg ventilatie is een van de belangrijkste voorwaarden voor een gezond binnenmilieu op kantoor. Het zorgt namelijk voor voldoende frisse lucht en dús voor voldoende zuurstof. Een goed zuurstofgehalte is belangrijk voor een fit gevoel en een goede concentratie. Zorg daarom 24/7 voor voldoende ventilatie. Dat kan mechanisch, met luchtroosters boven de ramen of bijvoorbeeld draaikiepraampjes.

Meer over binnenluchtkwaliteit in het blog: Alles wat u moet weten over goede luchtkwaliteit op kantoor.

 

Planten

Niet alleen ventilatie zorgt voor voldoende zuurstof; ook planten verbeteren de luchtkwaliteit op kantoor. De bladeren van planten zorgen overdag voor fotosynthese, een proces waarbij koolstofdioxide wordt omgezet in zuurstof. Zo helpen ze vermoeidheid op kantoor voorkomen.

 

Daglicht

Te weinig licht of een overschot aan kunstmatig licht, brengt het menselijk bioritme uit balans. Kantoorpersoneel dat veel tijd doorbrengt in een slecht verlichte ruimte kan daardoor te maken krijgen met vermoeidheid op kantoor en slaapproblemen ’s nachts. Een vicieuze cirkel. Zorg daarom met ramen, glazen duren of lichtkoepels dat er zoveel mogelijk daglicht de werkplek binnenvalt, en gebruik kunstmatig licht alleen als aanvulling.

 

Niet te warm

Ze houden niet voor niets een Siësta in warme landen; met hoge temperaturen is het moeilijk concentreren op kantoor. Het lichaam verbruikt veel energie om de overtollige hitte kwijt te raken. Daardoor ligt vermoeidheid op de loer. Zorg dus voor een aangename temperatuur waar ongeveer 90% van het personeel zich prettig bij voelt. Lees meer in artikel 6 van het ARBObesluit.

 

Vermoeidheid op uw kantoor? Schakel Strooming in

Natuurlijk zijn er nog veel meer factoren die zorgen voor een prettig binnenklimaat en die vermoeidheid op kantoor voorkomen.  Denk aan geluid, hygiëne, tocht en meer. Is het u niet duidelijk wat er mis is in uw kantoor, maar zijn medewerkers vaak ziek of moe? Laat dan onderzoek doen door Strooming. Met behulp van monsters en luchtonderzoek weet u zeker hoe het met de lucht op uw werkplek staat hoe u dit kunt verbeteren.

 

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.