Legionella Beheerplan laten opstellen

Een legionella beheerplan is een cruciaal onderdeel van het legionellapreventieprotocol voor veel bedrijven en overheidsinstellingen. Het plan moet strikt voldoen aan wettelijke vereisten, zoals de BRL 6010-certificering. Met meer dan 35 jaar ervaring in waterkwaliteit staat Strooming klaar om u te helpen bij het ontwikkelen en implementeren van een effectief legionella beheerplan dat aan deze normen voldoet.

Voordat we uw beheerplan opstellen, voeren we een uitgebreide risicoanalyse uit, volledig in overeenstemming met de geldende wet- en regelgeving en afgestemd op uw specifieke behoeften en locatie.

 

 

Veel gestelde Vragen over het Legionella Beheersplan en de Risicoanalyse

 

Wat omvat een legionella beheerplan?

 

Een legionella beheerplan omvat strategieën en maatregelen die een organisatie neemt om legionellabesmetting in hun waterinstallaties te voorkomen.

 

Waarom is een legionella risicoanalyse van essentieel belang?

 

Het uitvoeren van een grondige risicoanalyse is cruciaal om potentiële gevaren te identificeren en de gezondheid van gebruikers van waterinstallaties te waarborgen.

 

Voor welke instellingen is een legionella beheerplan vereist?

 

Instellingen die wettelijk zijn aangemerkt en tot de prioritaire groep behoren, zijn verplicht een legionella beheerplan op te stellen. Denk hierbij aan ziekenhuizen, penitentiaire inrichtingen, hotels, sauna’s, campings, jachthavens, zwembaden. Overige collectieve waterinstallaties (waarbij water aan derden wordt verstrekt) hebben een zorgplicht ten opzichte van hun gebruikers.

 

Wat houdt een legionella risicoanalyse in?

 

Een legionella risicoanalyse is een uitgebreide beoordeling van waterinstallaties om mogelijke risico’s voor legionellabesmetting te identificeren.

 

Hoe draagt een BRL 6010-certificering bij aan de preventie van legionella?

 

De BRL 6010-certificering geeft aan dat een legionella beheerplan voldoet aan wettelijke eisen en best practices voor legionella preventie bedrijven, wat essentieel is om de veiligheid te waarborgen.

 

Wat zijn de kosten voor het laten opstellen van een legionella beheerplan?

 

Strooming biedt concurrerende tarieven voor op maat gemaakte legionella beheerplannen, met pakketten die starten vanaf €1125,- exclusief BTW.

 

Hoe frequent moet een legionella beheersplan worden opgesteld?

 

Hoewel de frequentie kan variëren afhankelijk van de locatie en wettelijke vereisten, zijn regelmatige herzieningen meestal noodzakelijk om de veiligheid te waarborgen.

 

Wat zijn de consequenties van het niet naleven van de voorschriften voor legionellapreventie?

Het niet naleven van voorschriften kan leiden tot aanzienlijke boetes en, nog belangrijker, tot ernstige gezondheidsrisico’s voor gebruikers van waterinstallaties.

 

Kunnen nieuwe waterinstallaties ook legionellabesmetting veroorzaken?

Ja, zelfs nieuwe waterinstallaties kunnen onder bepaalde omstandigheden legionella besmetting veroorzaken, waardoor het cruciaal is om proactieve preventiemaatregelen te nemen.

 

Legionella beheersplan laten opstellen door Strooming?

Strooming biedt deskundige legionella risicoanalyses en op maat gemaakte beheerplannen die voldoen aan de BRL 6010-certificering, om organisaties te helpen aan wettelijke voorschriften te voldoen en risico’s effectief te minimaliseren.

Neem contact op met Strooming voor meer informatie over hoe wij u kunnen helpen met uw legionella beheerplan.

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.