Legionella Beheersplan: BRL 6010 Gecertificeerd

Een Legionella beheersplan is een essentieel onderdeel van het Legionellapreventieprotocol voor veel bedrijven en overheidsinstellingen. Het moet strikt voldoen aan wettelijke vereisten, met name de BRL 6010-certificering. Met meer dan 35 jaar ervaring in waterkwaliteitsonderzoek staat Strooming klaar om u te assisteren bij het ontwikkelen en implementeren van een effectief Legionella beheersplan dat aan deze normen voldoet.

 

Legionella Beheersplan op Maat

Voordat we uw specifieke beheersplan opstellen, voeren we een grondige risicoanalyse uit, volledig in overeenstemming met de geldende wetgeving en uw specifieke behoefte passend bij de locatie.

 

 

Veelgestelde Vragen over Legionella Beheersplannen

 

1. Wat is een Legionella beheersplan?

Een Legionella beheersplan is een document dat de strategie en maatregelen beschrijft die een organisatie neemt om Legionellabesmetting in hun waterinstallaties te voorkomen.

 

2. Waarom is een Legionella beheersplan nodig?

Een Legionella beheersplan is nodig om te voldoen aan wettelijke vereisten en om de gezondheid van mensen die gebruikmaken van de waterinstallaties te beschermen tegen Legionellabesmetting.

 

3. Wie moet een Legionella beheersplan hebben?

Instellingen zoals ziekenhuizen, hotels, sportcomplexen en andere locaties met waterinstallaties moeten meestal een Legionella beheersplan hebben volgens de wet of hebben een zorgplicht.

 

4. Wat houdt een Legionella risicoanalyse in?

Een Legionella risicoanalyse is een grondige beoordeling van waterinstallaties om potentiële risico’s voor Legionellabesmetting te identificeren.

 

5. Hoe helpt een BRL 6010-certificering bij Legionellapreventie?

De BRL 6010-certificering is een standaard die aangeeft dat een Legionella beheersplan voldoet aan wettelijke eisen en best practices voor Legionellapreventie.

 

6. Wat zijn de kosten van het laten opstellen van een Legionella beheersplan?

De kosten variëren, maar Strooming biedt concurrerende tarieven, beginnend bij €1125,- exclusief BTW.

 

7. Hoe vaak moet een Legionella risicoanalyse worden uitgevoerd?

De frequentie kan variëren afhankelijk van de locatie en de wettelijke vereisten, maar regelmatige herzieningen zijn meestal nodig.

 

8. Wat zijn de gevolgen van het niet naleven van Legionellapreventieregels?

Niet naleven kan leiden tot boetes en, belangrijker nog, tot gezondheidsrisico’s voor gebruikers van waterinstallaties.

 

9. Kunnen nieuwe waterinstallaties ook Legionellabesmetting veroorzaken?

Ja, Legionellabesmetting kan zich voordoen in zowel oude als nieuwe waterinstallaties onder bepaalde omstandigheden.

 

10. Wat is de rol van Strooming bij Legionellapreventie?

Strooming biedt professionele Legionella risicoanalyses en beheersplannen die voldoen aan de BRL 6010-certificering, om organisaties te helpen aan wettelijke vereisten te voldoen en risico’s te minimaliseren.

 

Bescherm uw bedrijf tegen gezondheidsrisico’s met een Legionella beheersplan van Strooming. Neem vandaag nog contact op voor een vrijblijvende offerte.

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.