Effectieve Legionella Beheersplannen voor Bedrijven: Certificering en Preventie

Een Legionella beheersplan is van essentieel belang voor het Legionellapreventieprotocol van veel bedrijven en overheidsinstellingen. Het moet strikt voldoen aan wettelijke vereisten, zoals de BRL 6010-certificering. Met meer dan 35 jaar ervaring in waterkwaliteitsonderzoek staat Strooming klaar om u te helpen bij het ontwikkelen en implementeren van een effectief legionella beheersplan dat aan deze normen voldoet.

 

Op Maat Gemaakte Legionella Beheersplannen: Certificering en Risicoanalyses

Voordat we uw specifieke beheersplan opstellen, voeren we een grondige risicoanalyse uit, volledig in overeenstemming met de geldende wetgeving en uw specifieke behoefte passend bij de locatie.

 

 

Veel gestelde Vragen over het Legionella Beheersplan en de Risicoanalyse

 

Wat omvat een Legionella beheersplan?

Een uitgebreid preventieplan voor legionella omvat de strategieën en maatregelen die een organisatie neemt om legionellabesmetting in hun waterinstallaties te voorkomen.

 

Waarom is een Legionella risicoanalyse van essentieel belang?

Het uitvoeren van een grondige risicoanalyse is van cruciaal belang om potentiële gevaren te identificeren en de gezondheid van gebruikers van waterinstallaties te waarborgen.

 

Voor welke instellingen is een Legionella beheersplan vereist?

Ziekenhuizen, hotels, sportcomplexen en andere locaties met waterinstallaties moeten doorgaans voldoen aan wettelijke voorschriften en een legionella beheersplan implementeren.

 

Wat houdt een Legionella risicoanalyse in?

Een uitgebreide beoordeling van waterinstallaties om mogelijke risico’s voor legionellabesmetting te identificeren, is de kern van een legionella risicoanalyse.

 

Hoe draagt een BRL 6010-certificering bij aan de preventie van Legionella?

De BRL 6010-certificering geeft aan dat een legionella beheersplan voldoet aan wettelijke eisen en best practices voor legionellapreventie, wat essentieel is om de veiligheid te waarborgen.

 

Wat zijn de kosten voor het laten opstellen van een Legionella beheersplan?

Strooming biedt concurrerende tarieven voor op maat gemaakte legionella beheersplannen, met pakketten die starten vanaf €1125,- exclusief BTW.

 

Hoe frequent moet een Legionella risicoanalyse worden uitgevoerd?

Hoewel de frequentie kan variëren afhankelijk van de locatie en wettelijke vereisten, zijn regelmatige herzieningen meestal noodzakelijk om de veiligheid te waarborgen.

 

Wat zijn de consequenties van het niet naleven van de voorschriften voor Legionellapreventie?

Het niet naleven van voorschriften kan leiden tot aanzienlijke boetes en, nog belangrijker, tot ernstige gezondheidsrisico’s voor gebruikers van waterinstallaties.

 

Kunnen nieuwe waterinstallaties ook Legionellabesmetting veroorzaken?

Ja, zelfs nieuwe waterinstallaties kunnen onder bepaalde omstandigheden legionellabesmetting veroorzaken, waardoor het cruciaal is om proactieve preventiemaatregelen te nemen.

 

Hoe ondersteunt Strooming organisaties bij Legionellapreventie?

Strooming biedt deskundige legionella risicoanalyses en op maat gemaakte beheersplannen die voldoen aan BRL 6010-certificering, om organisaties te helpen aan wettelijke voorschriften te voldoen en risico’s effectief te minimaliseren.

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.