Legionella beheerplan laten opstellen

Heeft u te horen gekregen dat u een legionella beheerplan moet opstellen? Dan bent u bij Strooming aan het juiste adres. Met meer dan 35 jaar ervaring in waterkwaliteit helpen wij bedrijven en overheidsinstellingen bij het ontwikkelen en implementeren van effectieve legionella beheerplannen. Ons legionella beheersplan voldoet aan de strenge wettelijke vereisten, waaronder de BRL 6010-certificering.

 

 

Veel gestelde vragen over het legionella beheersplan en de risicoanalyse

 

Wat omvat een legionella beheerplan?

 

Een legionella beheerplan omvat strategieën en maatregelen die een organisatie neemt om legionellabesmetting in hun waterinstallaties te voorkomen.

 

Waarom is een legionella risicoanalyse van belang?

 

Het uitvoeren van een risicoanalyse is van belang om potentiële gevaren te identificeren en de gezondheid van gebruikers van waterinstallaties te waarborgen.

 

Voor welke instellingen is een legionella beheerplan vereist?

 

Instellingen die wettelijk zijn aangemerkt en tot de prioritaire groep behoren, zijn verplicht een legionella beheerplan op te stellen. Denk hierbij aan ziekenhuizen, penitentiaire inrichtingen, hotels, sauna’s, campings, jachthavens, zwembaden. Overige collectieve waterinstallaties (waarbij water aan derden wordt verstrekt) hebben een zorgplicht ten opzichte van hun gebruikers.

 

Wat houdt een legionella risicoanalyse in?

 

Een legionella risicoanalyse moet worden uitgevoerd om het legionella beheersplan te kunnen opstellen. Het is maatwerk en wordt uitgevoerd conform de richtlijnen van de Drinkwaterwet, de ISSO handleiding Legionella-preventie in leidingwater, NEN1006, NEN_EN-ISO 11731, BRL 6010, Waterwerkbladen en indien van toepassing de ARBO wetgeving.

 

Hoe draagt een BRL 6010-certificering bij aan de preventie van legionella?

 

De BRL 6010-certificering geeft aan dat een legionella beheerplan voldoet aan wettelijke eisen en best practices voor legionella preventie bedrijven, wat essentieel is om de veiligheid te waarborgen.

 

Wat zijn de kosten voor het laten opstellen van een legionella beheerplan?

 

Strooming biedt concurrerende tarieven maar is afhankelijk van het aantal aanwezige tappunten. Voor een op maat gemaakt legionella beheerplan moet u rekenen op een prijs vanaf €1125,- exclusief BTW.

 

Hoe frequent moet een legionella beheersplan worden opgesteld?

 

Hoewel de frequentie kan variëren afhankelijk van de locatie en wettelijke vereisten, zijn regelmatige herzieningen meestal noodzakelijk om de veiligheid te waarborgen.

 

Wat zijn de consequenties van het niet naleven van de voorschriften voor legionellapreventie?

Het niet naleven van voorschriften kan leiden tot aanzienlijke boetes en, nog belangrijker, tot ernstige gezondheidsrisico’s voor gebruikers van waterinstallaties.

 

Kunnen nieuwe waterinstallaties ook legionellabesmetting veroorzaken?

Ja, zelfs nieuwe waterinstallaties kunnen onder bepaalde omstandigheden legionella besmetting veroorzaken, waardoor het van belang is om proactieve preventiemaatregelen te nemen.

 

Legionella beheersplan laten opstellen door Strooming?

Strooming biedt legionella risicoanalyses en beheerplannen die voldoen aan de BRL 6010-certificering. Hiermee helpen wij organisaties om te voldoen aan de wettelijke voorschriften en gezondheidsrisico’s tot een minimum te beperken.

Bij het aanvragen van een offerte ontvangen wij graag het aantal tappunten op uw locatie. Elk tappunt telt mee, dus ook toiletten en gevelkranen. Op basis van het aantal tappunten kunnen wij een offerte opstellen voor het uitvoeren van een risicoanalyse op uw locatie en het opstellen van het legionella beheersplan.

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.