Legionellapreventie: Uw Partner in Waterveiligheid

Als eigenaar van een waterinstallatie of beheerder van een prioritaire instelling bent u verplicht maatregelen tegen legionella te nemen en deze actief op te volgen. Een gebrekkige legionellapreventie kan leiden tot legionellabesmetting, een risico dat u natuurlijk wilt vermijden.

 

Onze Diensten

Strooming staat klaar om u te helpen bij het uitvoeren van legionellapreventie van A tot Z. Wij zorgen ervoor dat legionella geen kans krijgt en voeren indien nodig desinfectie uit. U kunt op ons rekenen voor:

  • Advies op maat, gericht op úw situatie.
  • Concrete oplossingen voor uw probleem.
  • BRL 6010-gecertificeerde en RVA-geaccrediteerde dienstverlening.

 

Wilt u weten welke verplichtingen uw bedrijf heeft met betrekking tot legionellapreventie en hoe Strooming u daarbij kan helpen? Lees verder!

Waarom Legionellapreventie?

Legionella is een bacterie die gedijt in zoet water en de gevreesde veteranenziekte of legionellagriep kan veroorzaken. Vooral in stilstaand water tussen de 25 en 60 graden Celsius kan deze bacterie zich razendsnel vermenigvuldigen. Als mensen besmet waternevel inademen, kunnen ze ziek worden. Openbare plaatsen, waar water in leidingen vaak stagneert, zijn bijzonder vatbaar voor legionellagroei. Daarom is legionellapreventie voor bedrijven van cruciaal belang.

 

Legionellapreventie voor Drinkwaterinstallaties: Waterwerkblad & NEN 1006

De verantwoordelijkheid voor waterkwaliteit begint bij de drinkwaterinstallatie. Normen en voorschriften zijn vastgelegd in de Waterwerkbladen, essentieel voor veilig leidingwater. De NEN 1006-norm, bepaald door het Nederlandse Normalisatie-Instituut (NEN), stelt de vereisten vast voor drinkwaterinstallaties. Deze normen zijn bedoeld voor eigenaren, architecten, installateurs en beheerders van waterinstallaties. De experts van Strooming zijn volledig op de hoogte van deze regelgeving.

Verplichte Regelingen voor Bedrijven

Legionellapreventie is voor eigenaren van collectieve leidingwaterinstallaties de zogenaamde prioritaire instellingen, waar regelmatig kwetsbare personen aanwezig zijn. Voor hen is het verplicht om:

  • Regelmatig risicoanalyses voor legionella te laten uitvoeren.
  • Een legionella beheersplan te hebben.
  • Minimaal twee keer per jaar watermonsters te laten analyseren.
  • Regelmatig een keerklepcontrole te laten uitvoeren.

 

Legionella Voorkomen: Preventie Boven Genezing

Voorkomen is altijd beter dan genezen, vooral bij legionella. Door uw waterinstallatie goed aan te leggen, te onderhouden en te beheren, verkleint u het risico op legionella. Naast verplichte maatregelen raden we aan om regelmatig watermonsters te nemen en te analyseren, weinig gebruikte tappunten door te spoelen en de watertemperatuur volgens het beheersplan te controleren. Jaarlijkse verwijdering van sediment uit boilers is ook essentieel om de voedingsbodem voor legionella te elimineren.

 

Strooming: Uw Partner in Legionellapreventie

Legionellapreventie voor bedrijven is een complex vakgebied, maar Strooming heeft de expertise om u hierbij te ondersteunen. Wij helpen niet alleen met preventie maar ook met de bestrijding van legionella. Kies voor 100% zekerheid dat uw legionellapreventie op orde is en geef legionella geen kans. Neem contact op met Strooming voor meer informatie of vraag direct een vrijblijvende offerte aan!

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.