Legionella & Temperatuur: Beheer en Preventie voor Bedrijven en Instellingen

Legionella, een bacterie die gedijt in warm water, kan voor bedrijven en instellingen een serieuze zorg zijn. Als professionele organisatie wilt u zorgen voor een veilige en gezonde omgeving voor uw medewerkers, gasten, en/of bewoners. In dit artikel duiken we dieper in op temperatuurbeheer en -preventie in zakelijke en institutionele settings om het risico op legionellabesmetting te minimaliseren.

De Optimale Temperatuur voor Legionella

Legionella gedijt het best bij temperaturen tussen 25 en 55 graden Celsius, met een voorkeur voor watertemperaturen rond de 37 graden. Stilstand van warm water, vaak aanwezig in bedrijfsgebouwen en instellingen, biedt de perfecte omgeving voor deze bacterie om zich te vermenigvuldigen.

 

Temperaturen die Legionella Niet Verdraagt

Legionella kan niet overleven in water dat te koud of te warm is. Bij temperaturen onder de 25 graden Celsius kan de bacterie nog wel overleven, maar zich niet vermenigvuldigen. Temperaturen van 55 graden Celsius en hoger doden de bacterie.

 

Legionellabestrijding in Bedrijven en Instellingen bij Hoge Temperaturen

Voor bedrijven en instellingen, vooral die met uitgebreide waterinstallaties, is het cruciaal om legionellabesmetting bij hoge temperaturen te voorkomen. Hier zijn enkele strategieën:

 

  1. Temperatuurbeheer: Zorg ervoor dat uw waterinstallaties in staat zijn om temperaturen van meer dan 60 graden Celsius te bereiken. Spoel regelmatig leidingen door met heet water om aanwezige legionella te doden.
  2. Regelmatig Onderhoud: Voer regelmatig onderhoud uit aan uw waterinstallaties, inclusief grondige reiniging en desinfectie, om de groei van legionella tegen te gaan.
  3. Legionellabeheersplan: Ontwikkel en implementeer een gedetailleerd legionellabeheersplan voor uw organisatie. Dit plan moet periodieke inspecties, temperatuurmetingen en andere preventieve maatregelen omvatten.
  4. Training: Zorg ervoor dat uw personeel, van facilitair management tot medewerkers op de werkvloer, bekend is met de risico’s van legionella en op de hoogte is van de noodzaak van temperatuurbeheer en preventie.

 

Strooming: Uw Partner in Legionellabeheer voor Bedrijven en Instellingen

Strooming biedt professionele oplossingen voor legionellabeheer in zakelijke en institutionele omgevingen. We begrijpen de noodzaak van preventie en beheer om te voldoen aan de hoogste gezondheids- en veiligheidsnormen.

Onze diensten omvatten periodiek spoelen en temperatuurmetingen van tappunten, uitgebreide rapportage, advies voor probleemoplossing, en volledige naleving van wet- en regelgeving. Als uw organisatie op zoek is naar professioneel legionellabeheer, staan we klaar om u van dienst te zijn.

Neem vandaag nog contact met ons op voor een vrijblijvend gesprek en ontdek hoe Strooming uw organisatie kan helpen bij het handhaven van de juiste temperaturen en het minimaliseren van legionellarisico’s in uw zakelijke of institutionele omgeving.

Strooming: Binnengewoon goed!

Bent u benieuwd naar de mogelijkheden die wij u kunnen bieden? Vraag dan een offerte aan via onze offertebutton.