Brandende Ogen en Hoofdpijn in Huis?

Als u last heeft van brandende ogen en hoofdpijn in uw huis, kunnen verschillende factoren hiervoor verantwoordelijk zijn. In dit Strooming-blog bespreken we veelvoorkomende oorzaken van deze klachten in uw binnenmilieu, en hoe u snel weer comfortabel en zonder ongemakken kunt wonen.

 

Wat Zijn De Oorzaken Van Deze Klachten?

In een gezond binnenmilieu is de luchtkwaliteit optimaal, met ongeveer 80% stikstof, 20% zuurstof en sporen van andere gassen. Helaas kunnen bepaalde stoffen in huis zorgen voor problemen, zoals onaangename geuren en luchtvervuiling. In een ongezond binnenmilieu kunnen ook lichamelijke klachten ontstaan, waaronder brandende ogen en hoofdpijn. Hieronder worden enkele veelvoorkomende bronnen van deze klachten besproken:

 

CO2 (Koolstofdioxide)

CO2 is een natuurlijk gas dat ontstaat door de verbranding van fossiele brandstoffen, zoals olie en aardgas, evenals de zuurstof die mensen verbruiken. Onvoldoende ventilatie in een woning kan leiden tot een ophoping van koolstofdioxide, wat kan resulteren in lichamelijke klachten zoals hoofdpijn en brandende ogen.

 

Formaldehyde

Dit sterk ruikende gas wordt vaak omschreven als prikkelend. Het wordt gebruikt in materialen zoals spaanplaat, MDF, keukenkastjes en triplex. Hoge concentraties formaldehyde in huis kunnen verschillende gezondheidseffecten veroorzaken, waaronder brandende ogen en hoofdpijn.

 

Gebrek aan Zuurstof

Omdat we tegenwoordig veel tijd in huis doorbrengen, is het essentieel dat de binnenomgeving gezond is. Zuurstof is een van de belangrijkste vereisten voor een goede gezondheid. Een tekort aan zuurstof kan leiden tot verschillende lichamelijke klachten, dus zorg voor voldoende frisse lucht en ventilatie.

 

Chemicaliën

Het gebruik van ongezonde of giftige chemicaliën in huis, zoals terpentine of wasbenzine, kan leiden tot irritaties aan de ogen en slijmvliezen, evenals hoofdpijn. Zorg voor goede ventilatie bij gebruik van dergelijke producten.

 

Schimmels

Een gezond binnenmilieu vereist een goede luchtkwaliteit en voldoende frisse lucht. Schimmels gedijen in warme, vochtige omgevingen en hun sporen kunnen gezondheidsklachten veroorzaken, waaronder hoofdpijn, brandende ogen en andere aanhoudende of chronische symptomen.

 

Tocht

Tocht in huis kan leiden tot brandende ogen doordat de ogen uitdrogen, wat kan leiden tot irritatie en ontsteking. Het kan ook spierspanningen in de nek en schouders veroorzaken, wat hoofdpijn tot gevolg kan hebben.

 

Lage Luchtvochtigheid

Te droge lucht in huis kan leiden tot uitdroging van de ogen, resulterend in roodheid en branderigheid. Hoofdpijn kan ook een gevolg zijn van een lage luchtvochtigheid. Het handhaven van een gezonde luchtvochtigheid van ongeveer 40-60% is essentieel.

 

Kunstlicht

Overmatig gebruik van kunstlicht kan branderige ogen en hoofdpijn veroorzaken. Zorg voor voldoende natuurlijke lichtinval met grote ramen en vermijd te veel of te donkere zonwering.

 

Als u regelmatig last heeft van brandende ogen en hoofdpijn in huis, neem dan contact op met Strooming voor professioneel advies en snelle oplossingen. Wij helpen u graag om uw binnenmilieu te optimaliseren.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan