Carboleum geur

Carboleum is een klassiek houtverduurzamingsmiddel. Het werd veel gebruikt om hout te beschermen tegen schimmels en rot, tot het in 2001 verboden werd. Carbolineum bevat teer en de geur die het verspreidt, lijkt ook op die van teer. Deze geur wordt door veel mensen als onprettig ervaren. Strooming geeft u met dit blog wat tips om de geur tegen te gaan.

 

Sterke carboleum geur bij warm weer?

Carbolineum is niet te verwijderen, want na behandeling is het helemaal in het hout getrokken. De teerachtige geur die het verspreidt, wordt bij warm weer extra sterk. Dat kan overlast geven als het bijvoorbeeld in een dak is verwerkt. En ook meubels kunnen stankoverlast veroorzaken. Carboleum is in 2001 verboden geworden omdat het vanwege de gezondheidsrisico’s niet meer verantwoord werd geacht. Maar ook producten die carbolineum vervingen nadat het verboden werd, kunnen eenzelfde geur afgeven.

 

Is carboleum Giftig?

Stankoverlast kan gevaren meebrengen. Variërend van het aantasten van het woonplezier tot een waar risico voor de gezondheid. In het geval van carbolineum werd vastgesteld dat gebruik schade aan de luchtwegen kan veroorzaken en dat bij langdurige blootstelling blaas- en huidkanker kunnen ontstaan. Een groot gevaar dus. Maar ook kunt u met carbolineumachtige producten last hebben van stank. Dit kan bijvoorbeeld leiden tot hoofdpijn of slaapproblemen.

 

Hulp nodig bij carboleum geur?

Wij kunnen door onderzoek u gezondheidsrisico’s in kaart brengen en advies geven welke stappen te nemen.  Wilt u meer informatie vraag dan een vrijblijvende offerte aan via de button.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan