Douchedrain stinkt

Na een lange werkdag bent u toe aan een warme douche. U staat op het punt om uw inloopdouche in te stappen, als een onaangename geur uw kant op komt. Gadver, de douchedrain stinkt. Dat kan de pret van een lekkere douche enorm bederven. Hoe komt dat, zo’n douchedrain die stinkt? En wat zijn de oplossingen? Daar vertellen we u in dit blog alles over.

 

De douchedrain stinkt: hoe komt dat?

De douchedrain krijgt veel te verduren: al het vuil en alle viezigheid belanden daar. Wilt u weten wat de oorzaak is van de stinkende douchedrain? Het antwoord zit ‘m in de stank zelf.

Muffe lucht

Ruikt het muf rondom uw douchedrain, dan is de oorzaak waarschijnlijk een schimmel. Vochtige opgehoopte haren en zeepresten zijn een perfecte broedplaats voor schimmels. Als die zich eenmaal nestelen en uitbreiden, heeft u een douchedrain die stinkt.

Rioollucht

Komt er een rioollucht uit uw douchedrain, dan is er iets serieus aan de hand. Mogelijke oorzaken daarvan zijn een kapotte sifon of stankafsluiter en een lekkende afvoer. In een sifon of andere stankafsluiter (bijvoorbeeld een zwanenhals) blijft normaal gesproken een laagje water staan. Dat laagje water zorgt ervoor dat de stank uit het riool niet via de douchedrain in de badkamer komt. Gebeurt dat wel, dan staat er geen of te weinig water in de stankafsluiter. Het gevolg is dat de douchedrain flink stinkt.

 

Een douchedrain die stinkt voorkomen

Als er een smerige geur uit uw douchedrain komt, is het kwaad al geschied. Het is natuurlijk het best om het niet zo ver te laten komen. Hier zijn enkele tips om een douchedrain die stinkt te voorkomen:

 

  • Verwijder regelmatig de viezigheid uit uw douchedrain

 

Samengeklitte haren, zeepresten en ander vuil dat van u afspoelt tijdens het douchen, blijven allemaal liggen op de douchedrain. Verwijder het liefst dagelijks al dit vuil. Zo ontstaat er geen voedingsbodem voor schimmels en blijven de nare geurtjes dus ook weg.

 

  • Spoel koffieprut met heet water door de douchedrain die stinkt

 

Koffieprut is een effectief middel. Het absorbeert niet alleen vieze luchtjes, maar het ontvet ook. Spoel regelmatig koffieprut samen met heet water door de douchedrain en alles wordt schoon. Drinkt u geen koffie? Geen probleem. De douchedrain doorspoelen met alleen extra heet water zorgt ook voor een schoon resultaat.

Zo komt u van uw stinkende douchedrain af

Komen de preventieve maatregelen voor u te laat en wilt u af van uw douchedrain die stinkt? Zo heeft u de grootste kans om van de stinkende smerigheid af te komen:

 

  • De douchedrain reinigen en ontstoppen met sodawater. Soda is een natuurlijk middel dat u zo vaak kunt gebruiken als u wilt.
  • Een wat agressiever middel is een chemische ontstopper. Gebruik deze wel met mate, want de chemicaliën kunnen uw afvoer aantasten bij veelvuldig gebruik.
  • Natuurlijk kunt u ook een oude vertrouwde rubberen ontstopper gebruiken. Zo zorgt u dat het water weer goed door kan stromen en uw douchedrain niet meer stinkt.

Nog steeds last van een douchedrain die stinkt? Schakel Strooming in!

Heeft u van alles geprobeerd, maar gaat de stank niet weg? Als niets lijkt te helpen, schakel dan Strooming in. Vooral bij een rioollucht kan er meer aan de hand zijn. Met ons geuronderzoek achterhalen we de precieze bron van de stank. Vervolgens reiken we u ook de oplossing aan, zodat de stinkende douchedrain daadwerkelijk verleden tijd wordt en u weer plezierig kunt douchen. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan