Geur uit het stopcontact: 4 x mogelijke oorzaak

Heeft u last van stankoverlast in uw woning? En lijkt die geur met name bij het stopcontact vandaag te komen? Dan zijn er verschillende problemen die deze geur kunnen veroorzaken. Stankoverlast uit het stopcontact heeft allerlei mogelijke oorzaken. Afhankelijk van de geur die u ruikt, is het mogelijk om in te schatten wat er aan de hand is in uw woning. Een prikkende, scherpe lucht zegt bijvoorbeeld iets anders dan een muffe, walmende lucht. Lees in deze blog van Strooming waar geur uit het stopcontact van komt en wat u kunt doen om de stank te verhelpen.

 

Mogelijkheid 1: kapotte bedrading

Heeft u last van een prikkende, branderige lucht uit het stopcontact? Of een geur van smeulend plastic? Dan is de kans groot dat er problemen zijn met de bedrading achter de wandcontactdoos. Bij beschadiging of doorbranden van de bedrading, kan er kortsluiting ontstaan of kunnen de draden of het stopcontact zelf gaan smeulen. Belangrijk om zo snel mogelijk een elektricien in te schakelen!

 

Mogelijkheid 2: opwarming isolatiemateriaal

Heeft u last van een chemische geur uit het stopcontact? Een vieze lucht die u maar moeilijk kunt thuisbrengen? Dan kan het zijn dat er achter het stopcontact isolatiemateriaal zit, dat door de elektriciteit wordt verhit. Daardoor komen gassen en stoffen vrij die door het stopcontact een weg naar buiten zoeken. Bijvoorbeeld pur-schuim of kitmateriaal kan dit veroorzaken.

 

Mogelijkheid 3: Ongedierte

Misschien niet het eerste waaraan u denkt bij geur uit het stopcontact, maar ongedierte is een veelvoorkomende veroorzaker van stankoverlast. Bijvoorbeeld muizen of ratten leven met name op plafonds en tussen spouwmuren. Lekker veilig, warm en beschut. Ruikt u een zure, urine-achtige lucht uit het stopcontact? Dan kan dit de urine van muizen of ander ongedierte zijn. Ruikt u meer een geur van rottend vlees? Dan kan het zijn dat er een dode muis of ander ongedierte achter de muur ligt, waarvan de geur ontsnapt via het stopcontact.

Mogelijkheid 4: Ontsnappende rioollucht of gassen

Het komt minder vaak voor dan bovenstaande opties maar is zeker niet ondenkbaar; rioollucht of andere muffe of walmende gassen uit de kruipruimte die zijn ontsnapt en via de muren hun weg naar boven zoeken. Een stopcontact is een opening in de muur en dus vaak de eerste plek waar u de geur ruikt. Controleer eens in de kruipruimte of u de stank daar ook constateert. Of mogelijk een lekkage. In dat geval weet u waar de oorzaak van het probleem ligt en hoe u dit kunt verhelpen.

Strooming inschakelen bij geur uit stopcontact

De bovenstaande mogelijkheden ziet Strooming regelmatig, maar er zijn nog veel meer mogelijkheden voor geur uit het stopcontact. Wilt u onderzoek laten doen naar de overlast in uw woning? Dan kunt u bij Strooming terecht voor het geuronderzoek. Vraag een vrijblijvende offerte aan via de button. U kunt binnen 24 uur een reactie van ons verwachten.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan