Aspergillus schimmel

Heeft u de Aspergillus schimmel in huis? Dan moet u oppassen. Als u de Aspergillus schimmel in huis heeft kunnen de kans op astma met tot 48% verhogen. Aspergillus is een schimmel die algemeen in de lucht voorkomt en alleen bij mensen met een verminderde weerstand (long)ziekte veroorzaakt. In dit blog van Strooming leest u alles over het gevaar van Aspergillus schimmel in huis.

 

Wat is de Aspergillus schimmel?

De Aspergillus schimmel is een schimmel die vaak in woningen voorkomt. Wereldwijd is de Aspergillus schimmel zelfs een van de meest voorkomende schimmels. Aspergilli zijn namelijk niet erg selectief wat betreft de groeiomstandigheden en kunnen groeien bij zeer verschillende temperaturen (6-55°C) en op zure of basische voedingsbodems (pH 1,5-12). Wanneer er genoeg vocht aanwezig is, kunnen Aspergilli goed groeien op verschillende bouwmaterialen van en in huizen. Ze kunnen zelfs op geverfde oppervlakken groeien. Hiermee tasten ze niet alleen het huis aan, maar veroorzaken ook gezondheidsrisico’s zoals het opwekken van allergie of problemen voor astmapatiënten.

 

Het gevaar van deze soort schimmel in huis

De Aspergillus schimmel kan zeker schadelijk zijn voor uw gezondheid. Het is daarom verstandig om, naast het in de gaten houden van de mogelijke Aspergillus schimmelvorming in huis, ook te letten op uw gezondheid. De ziekten die door Aspergillus veroorzaakt kunnen worden variëren van allergie-achtige ziekten tot levensbedreigende gegeneraliseerde infecties. Ziekten die veroorzaakt worden door Aspergillus worden Aspergillose genoemd. De ernst van de ziektebeelden wordt bepaald door verschillende factoren maar het meest belangrijke is afweer van de patiënt. Veel voorkomende gezondheidsklachten die veroorzaakt worden door de aanwezigheid van de Aspergillus schimmel in huis zijn kortademigheid en hoest, die na een paar uur na blootstelling aan de schimmel al kunnen optreden.

 

Zo herkent u de Aspergillus schimmel

Aspergillus schimmel in huis komt name voor in vochtige en slecht geventileerde ruimtes. Deze schimmel is relatief gemakkelijk te herkennen aan zijn muffe bedorven geur. Natuurlijk duiden niet alle vlekken op Aspergillus schimmel in huis. Houdt daarom de vlek in de gaten en kijk of deze zich uitbreidt.

 

Hulp nodig?

Wilt u Aspergillus schimmels in huis bestrijden? Neem dan gratis en vrijblijvend contact op met Strooming. Onze specialisten geven u advies en kunnen verschillende onderzoeken uitvoeren om de oorzaak van het probleem te achterhalen en zien of u gezondheidsrisico’s loopt. Ook onderzoeken wij met monsternames met welke soort schimmel u te maken heeft. Natuurlijk krijgt u vervolgens handvatten en hulp om de  schimmel in huis te bestrijden.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan