Een gezond huis? met het Particulier binnenmilieu-onderzoek geven wij duidelijkheid!

 1. Leef ik en/of mijn kinderen in een gezonde woning?
 2. Ga ik in een gezonde woning wonen?
 3. Geurprobleem in mijn woning waar komt het vandaan en hoe kom ik er vanaf?

 

 

 • Advies op maat, úw probleem wordt opgelost
 • U krijgt voorrang bij laboratoria
 • Niet alleen inzicht in het probleem, wij reiken u de oplossing aan
 • Kennis en ervaring als binnenmilieu expert sinds 1986
 • Klanten beoordelen ons met een 9,4
 • Wij helpen iedereen in Nederland en België voor een vast tarief

 

 

Anno 2016 brengen we het grootste gedeelte van de dag binnenshuis door. Vooral in de eigen woning. Een ongezond binnenklimaat kan allerlei (gezondheids)klachten veroorzaken zoals stankoverlast, allergieën, verkoudheid en een slechte weerstand. Een aantal oorzaken zijn giftige stoffen, schimmels of weinig tot geen ventilatie. Wat kunt u doen te zorgen voor een gezond huis? En wat als u zich hierover zorgen maakt? Lees via Strooming alles over een gezond huis en een particulier binnenmilieu-onderzoek.

 

Waarom een particulier binnenmilieu-onderzoek?

Veel mensen kopen of huren en woning en letten daarbij op allerlei aspecten. De indeling van de kamers, de grootte van de tuin, het bouwjaar van de aanbouw of de leeftijd van de CV-ketel. Maar een veel belangrijker aspect wordt door vrijwel iedereen over het hoofd gezien: het binnenmilieu van de woning. Is het huis gezond? Zijn er vochtproblemen en schimmels? Is de ventilatie goed geregeld en de binnenlucht gezond? Hangen er gevaarlijke dampen of gassen in de woning? En hoe staat het met de temperatuur en luchtvochtigheid? Om al deze zaken te controleren, heeft Strooming het particulier binnenmilieu-onderzoek opgezet: een complete controle van de woning waarbij u als particulier direct weet of het huis veilig en gezond is. Of juist niet.

 

Ook een gezond huis?

Met het binnenmilieu-onderzoek controleert Strooming onder andere:

 • Fijnstof. Is de hoeveelheid fijnstof in de woning acceptabel of veroorzaakt een te hoog gehalte gezondheidsproblemen? Risico hierop neemt toe bij een open haard en binnen roken.
 • Koolwaterstoffen. Ook het risico daarop neemt toe bij verbrandingsprocessen zoals een open haard. Koolwaterstoffen zijn kankerverwekkend en dus bedreigend voor de gezondheid.
 • Waterstofsulfide. Een zeer giftig gas dat ontstaat bij een rottingsproces van organische stoffen. Waterstofsulfide staat ook wel bekend als een rotte eierenlucht.
 • Koolstofmonoxide. Bij verbrandingstoestellen zoals een CV-ketel of geiser kan bij te weinig aanvoer van verse lucht een onvolledige verbranding optreden waardoor koolmonoxide vrijkomt. Het is een kleur- en geurloos gas dat tot verstikking kan leiden bij mensen.
 • Explosiegevaar. Bepaalde gassen en dampen in huis zoals een gaslucht of rioollucht kunnen in te hoge concentraties voor explosiegevaar zorgen. Belangrijk om te controleren dus.
 • Koolstofdioxide. Bij slechte ventilatie en weinig toevoer van verse lucht, neemt de hoeveelheid koolstofdioxide (door uitademing van verbrande zuurstof) toe. Dit kan zorgen voor vervelende gezondheidsklachten zoals hoofdpijn en benauwdheid.
 • Luchtvochtigheid en temperatuur. Om gezondheidsklachten te voorkomen is een gezond binnenklimaat onontbeerlijk. Veel klachten in huis hebben te maken met onder andere de luchtvochtigheid en temperatuur. Kou, tocht of vochtigheid verminderen het woongenot aanzienlijk.

 

Gezond huis via Strooming

Heeft u in uw woning geen prettig gevoel? Voelt u zich vaak niet lekker en weet u niet precies waardoor dit komt? Of heeft u last van andere dingen zoals vervelende geuren, tocht of onverklaarbare gezondheidsklachten? Dan is een particulier binnenmilieu-onderzoek van Strooming een absolute aanrader. Hiermee wordt voor een vast bedrag van €299,00 inclusief btw een compleet onderzoek gedaan naar uw binnenmilieu. U weet zo precies welke (schadelijke) dampen en gassen in uw woning hangen of welke andere problemen uw klachten veroorzaken. Strooming heeft dit pakket samengesteld op basis van jarenlange ervaring met problemen in en om de woning. Na het onderzoek weet u zeker of uw woning gezond is, of dat er problemen zijn die u kunt verhelpen. Uiteraard kunt u daarbij ook rekenen op praktisch advies.

 

 

Speciaal onderzoek voor een gezond huis met het particulier binnenmilieu onderzoek

Meer weten over het particulier binnenmilieu-onderzoek voor een gezond huis? Lees meer op de website van Strooming of neem contact op voor persoonlijk advies. Strooming geeft u graag meer tekst en uitleg over de werkwijze en de mogelijkheden voor uw huis.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan