Een 100% gezonde babykamer met Strooming

De babykamer inrichten. Voor veel ouders is het een van de leukste dingen om te regelen voordat de kleine wordt geboren. Een mooi wiegje wordt klaargezet, een bijpassende commode gekocht en een knus behangetje op de muren geplakt. Maar vaak wordt het belangrijkste aspect van de babykamer vergeten: is die gezond? Een gezonde babykamer is het beste begin voor kleintjes, daarom geeft Strooming in dit artikel een aantal tips voor kersverse ouders.

 

6 punten om op te letten bij een babykamer

 

1. Schadelijke stoffen in kamertje van baby?

Gassen en dampen uit een nieuwe inrichting kunnen de gezondheid van (pasgeboren) baby’s schaden. Begin daarom het liefst al vroeg in de zwangerschap met het klaarmaken van de babykamer.

 

2. Soort verf welke goed zijn voor babykamer

Gebruik voor de babykamer bij voorkeur verf op waterbasis of verf op basis van natuurlijke mineralen. Doe het schilderwerk het liefst ook zo vroeg mogelijk in de zwangerschap, zodat de verfdampen zijn verdwenen voordat de baby in zijn of haar wiegje ligt.

 

3. Hygiëne heel belangrijk voor een gezonde babykamer

In een hygiënische ruimtes hebben schimmels, gisten, bacterie en pollen veel minder kans om zich te vestigen. Voorkom vochtproblemen of los die gelijk op als ze zijn ontstaan, zorg dat de luchtvochtigheid goed is en de babykamer goed schoongemaakt. Reinig tweedehands meubels en spulletjes extra goed en was alle lakens, dekens en knuffels voor gebruik.

 

4. gebruik Duurzame producten voor de babykamer

Tegenwoordig zijn steeds meer duurzame producten verkrijgbaar om een kinderkamer in te richten. Bijvoorbeeld matrasjes van natuurlijke materialen, meubels die vrij zijn van schadelijke stoffen en gordijnen van organische stoffen. Misschien iets voor uw babykamer?

 

5. gezonde babykamer betekend goeie ventilatie veel zuurstof

Ventilatie is ontzettend belangrijk om een gezonde babykamer te creëren. Constante verversing van de binnenlucht zorgt dat de samenstelling van zuurstof en andere stoffen optimaal blijft en dat geurtjes en schadelijke stoffen de kans krijgen om te ontsnappen. Voor een gezonde babykamer is het belangrijk om 24 uur oer dag te ventileren. Tien minuutjes luchten is niet voldoende, want zodra het raam dicht gaat, bouwen de schadelijke stoffen zich weer op.

 

6. Schimmels en bacteriën wil je zeker niet in een babykamer

Schimmels en bacteriën in huis zijn voor iedereen ongezond, maar zeker voor kleine baby’s. Komt u in de babykamer sporen van schimmel tegen? Verwijder die dan zo snel mogelijk. Zeker zwarte schimmel geeft stoffen af die ongezond zijn voor de kleine.

 

Een 100% gezonde babykamer? Strooming biedt het beste begin

Meer weten of Strooming inschakelen voor een gezonde babykamer?

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan