Top 10 gezondheidsklachten in huis

Een ongezond binnenmilieu kan zorgen voor allerlei gezondheidsklachten in huis, variërend van een droge keel tot een ernstige longontsteking. Strooming heeft de top 10 voor u op een rij gezet. Met natuurlijk – zoals u van ons gewend bent – de oplossing erbij. Lees alles over gezondheidsklachten in huis.

 

1. Hoofdpijn

Hoofdpijn wordt regelmatig veroorzaakt door een verstoorde luchtsamenstelling. Het gehalte CO2 is dan vaak te hoog en het zuurstofgehalte te laag. Oplossingen: voldoende ventileren, groene kamerplanten, regelmatig extra doorluchten.

 

2. Irritaties aan ogen

Irritaties aan de ogen of branderige ogen kunnen een aantal oorzaken hebben. Bijvoorbeeld schimmels in huis, chemische stoffen of een andere vorm van luchtvervuiling. Oplossing: een luchtmeting of ander onderzoek om de bron van de irritatie te achterhalen en uit te schakelen.

 

3. Chronische verkoudheid

Een slechte luchtkwaliteit in huis, kan allerlei gezondheidsklachten veroorzaken. Zo ook een verkoudheid die maar niet over lijkt te gaan. Oplossing: de luchtkwaliteit meten met specialistische apparatuur, om vervolgens verbeteringen in het binnenklimaat te treffen.

 

4. Allergieën

Een overmaat aan fijnstof of andere stoffen, kunnen zorgen voor verschillende gezondheidsproblemen in huis. Oplossing: uitzoeken waar de allergie vandaan komt en die bij de bron aanpakken. Bijvoorbeeld hoogpolig tapijt verwijderen bij een allergie voor huisstofmijt.

 

5. Ademhalingsproblemen

Ademhalingsproblemen in huis kunnen allerlei oorzaken hebben, variërend van zuurstofgebrek of schimmels in de badkamer tot verontreinigde lucht die van buiten komt. Over een oplossing valt zonder een gedegen luchtonderzoek helaas weinig te zeggen.

 

6. Droge mond en/of ogen

Heeft u last van een droge mond, keel of ogen in uw woning? Grote kans dat de luchtvochtigheid in uw woning te laag is. Dit kan eenvoudig worden opgelost met een luchtbevochtiger.

 

7. Overmatige vermoeidheid

Voelt u zich vaak vermoeid als u in uw eigen huis bent? Dan kan het zijn dat uw woning niet voldoende wordt geventileerd of dat er problemen zijn met het binnenklimaat zoals de temperatuur of luchtvochtigheid. Laat een meting uitvoeren om de oorzaak te achterhalen en zorg sowieso voor voldoende ventilatie.

 

8. Concentratieproblemen

Voor concentratieproblemen geldt ongeveer hetzelfde als voor vermoeidheid. De kans is groot dat dit te maken heeft met een verstoorde luchtbalans. Bijvoorbeeld te weinig zuurstof in de lucht en teveel CO2. Zorg voor voldoende ventilatie (24 uur per dag). Kamerplanten met veel groen blad helpen daarbij.

 

9. Astma

Huisstofmijt, schimmels, stuifmeel; voor astmapatiënten zijn er allerlei prikkels die de aandoening kunnen verergeren. Ook een te hoge of te lage luchtvochtigheid komen astma niet ten goede. De beste oplossing: een luchtmeting uitvoeren om te kijken waar en hoe verbeteringen getroffen kunnen worden.

 

10. Duizeligheid

Bent u regelmatig duizelig in huis? Dan is er iets echt niet goed. Het kan zijn dat er gevaarlijke stoffen in de lucht hangen of dat het CO2-gehalte écht te hoog is. Neem dus direct contact op met een binnenmilieu-expert om de lucht in uw woning te controleren.

Heeft u last van gezondheidsproblemen in huis? En zoekt u daarvoor een oplossing? Neem dan contact op met Strooming voor een snelle en effectieve oplossing. Weten wie u in huis haalt? Lees via ons blog dan ook eens de reacties van klanten (particulieren en bedrijven) die Strooming eerder inschakelden.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan