Groene schimmel

Heeft u schimmels in uw woning? Niet fris voor het oog en al helemaal niet best voor uw gezondheid. Sommige schimmels zijn namelijk gevaarlijk voor u en brengen vervelende gezondheidsklachten met zich mee. In deze blog leest u alles over groene schimmel in uw woning. De volgende onderwerpen komen aan de orde: Hoe schimmel ontstaat, hoe gevaarlijk schimmel kan zijn voor uw gezondheid en wat u kunt doen als u de schimmel heeft ontdekt.

Is groene schimmel in uw woning gevaarlijk?

Ja, groene schimmel in uw woning is gevaarlijk. Groene schimmel in uw woning zorgt voor vervelende gezondheidsklachten, zoals:

 

  • Allergieën
  • Vermoeidheid
  • Klachten die sterk doen denken aan hooikoorts
  • Huiduitslag
  • Verkoudheid
  • Problemen met de longen
  • Hoofdpijn en zelfs migraine
  • Neusbloedingen
  • Gewrichts- en zenuwpijn

 

Hoe ontstaan groene schimmels in huis?

Is het in uw huis vaak vochtig en warm? Ventileert u niet goed? Dit zijn redenen voor schimmels om lekker te gaan groeien.

Slechte ventilatie: het goed ventileren van uw woning is heel belangrijk. Schimmels houden van vocht en door goed te ventileren, voorkomt de opbouw van schimmelsporen in de lucht. Zorg voor een constante toestroom van verse lucht. Bijvoorbeeld met behulp van ventilatieroosters, mechanische ventilatie of klapramen.

Vochtproblemen: lekkage gehad of heeft u last van optrekkend of doorslaand vocht? Laat vochtproblemen zo snel mogelijk verhelpen, want hoewel het er soms enorm lokaal uitziet, hebben vochtproblemen invloed op uw gehele woning. Let er ook op dat de temperatuur in uw woning niet te hoog oploopt. De combinatie van warmte en vocht zorgt geheid voor schimmels.

Een hoge luchtvochtigheid: zoals gezegd hebben schimmels vocht nodig om te groeien. Daarom zijn de vochtige ruimtes zoals: het toilet, de badkamer en de keuken extra vatbaar voor schimmels. Een te hoge luchtvochtigheid werkt schimmelvorming in de hand. Een ideale luchtvochtigheid voor uw woning ligt tussen de 40% en 60%.

Slechte hygiëne: schimmels nestelen zich ook op een vuile ondergrond. Houdt de woning goed schoon en geef extra aandacht aan de vochtige ruimtes in uw woning.

 

Wat te doen bij groene schimmel op de muur?

Als u wat kleine plekjes schimmel in bijvoorbeeld uw douchecabine hebt, is het er nog niet heel veel aan de hand. Zorg ervoor dat het niet uit de hand loopt en maak groene schimmel in de badkamer altijd goed schoon. Er bestaan speciale reinigingsmiddelen om schimmels goed weg te halen. Maak het ook snel schoon, want zodra de schimmel zich invreet in kitranden of isolatiemateriaal, bent u spreekwoordelijk verder van huis. Heeft u last van groene schimmel op de muur en krijgt u deze zelf niet weg of wilt u graag laten onderzoeken hoe verstoord uw binnenmilieu is? Dan is het tijd om specialisten in te schakelen.

 

Schimmel in huurwoning

Woont u in een huurwoning en heeft u last van schimmel? Met ons onderzoek kunnen wij de precieze oorzaak van de schimmels in uw woning vaststellen.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan