Moet u hoesten in uw nieuwe huis? Let hierop!

U heeft net een huis gekocht en er lijkt maar geen einde te komen aan het hoesten in uw nieuwe huis. Twijfels beginnen te komen en het stressgehalte schiet omhoog. Gaat het wel goed met uw gezondheid? Maar misschien is de vraag met name: is uw huis wel gezond? De luchtkwaliteit van uw woning is van grote invloed op uw welzijn. De oplossing voor een gezonde luchtkwaliteit in uw huis kan eenvoudig zijn, maar wanneer u de oorzaak niet weet kan de oplossing erg complex worden. Wilt u een einde aan al dat hoesten? In dit blog leest u alles over de oorzaken en de mogelijke oplossingen van uw hoestbuien in uw nieuwe huis.

Oorzaken hoesten nieuw huis

Bang dat u een chronische verkoudheid heeft? De oorzaak van hoesten in een nieuw huis ligt niet altijd aan uw gezondheid, maar het kan ook aan uw woning zelf liggen.

Iedereen weet dat ventileren hard nodig is voor frisse lucht. Helaas komt het met grote regelmaat voor dat de ventilatieschachten vervuild zijn of dat de heteluchtverwarmingssystemen niet goed staan afgesteld. Hierdoor kan de lucht in uw huis zeer vochtig of juist zeer droog worden. Een vochtige of droge lucht levert veel problemen op. De schimmels, bacteriën en virussen komen opzetten en kunnen gezondheidsklachten veroorzaken. Maar ook uw huis kan veel schade oplopen door vochtproblemen en schimmels.

Het kan ook zijn dat u allergisch bent en de rondvliegende pollen u ziek maken. Hoesten is een bekend symptoom van hooikoorts. Wat de reden voor het hoesten in uw nieuwe huis ook is, het wordt de hoogste tijd om daar verandering in te brengen!

Veel voorkomende klachte

Een slecht binnenklimaat geeft u allerlei nare klachten. Niet alleen hoest u uw longen uit uw lijf, een slechte luchtkwaliteit brengt veel meer narigheden met zich mee;

 

  • hoofdpijn
  • benauwdheid
  • slijmvorming in de keel en de longen
  • chronische neusverkoudheid
  • astma

 

Met deze symptomen moet u niet stil blijven zitten. Het is van essentieel belang om het probleem bij de bron aan te pakken.

 

Oplossingen hoesten nieuw huis

Voordat u aanklopt bij het eerste het beste bedrijf voor hulp, zijn er ook diverse maatregelen die u zelf kunt ondernemen. Met onderstaande tips kunt u al een heel eind komen:

  • Ventileren en tochten: zorg voor frisse lucht in uw woning. Open tweemaal daags de ramen. Zorg voor ventilatieroosters. Met name de badkamer en de keuken hebben een goede ventilerende omgeving nodig.
  • Buiten roken: indien u rookt, doe dat dan buiten. Een goed binnenklimaat bereikt u niet met de geur van nicotine in uw ruimtes en meubilair.
  • Luchtfilters vervangen: controleer met enige regelmaat de luchtfilters van het luchtverwarmingssysteem. Vervang deze indien nodig.
  • Heteluchtverwarmingssystemen: Laat het verwarmingssystemen goed afstemmen en zorg voor een aangenaam warm huis.
  • Ontvochtigers: plaats luchtontvochtigers in huis, zodat het vochtige binnenklimaat vermindert.

 

Strooming luchtonderzoek

Wordt het na de genomen maatregelen niet beter in uw huis? Of twijfelt u aan de luchtkwaliteit? Schakel dan de binnenmilieu-experts van Strooming in. Met moderne meetapparatuur kunnen wij onderzoek voor u uitvoeren. Daarmee meten wij de luchtkwaliteit en adviseren we u hoe u deze problemen kunt voorkomen en bieden we u duidelijkheid in de oorzaken van het slechte binnenklimaat. Bovendien geven we een doeltreffende oplossing voor uw woning. Een hoestvrij resultaat is wat wij bieden!

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan