Heeft u altijd hoofdpijn in huis?

Heeft u hoofdpijn in uw huis? Begint u te twijfelen aan uw gezondheid? Of heeft u er al eens aan gedacht dat de oorzaak wellicht in uw huis bevindt? Het is goed om hier eens bij stil te staan en op zoek te gaan naar de oorzaak van uw hoofdpijn in huis. In dit blog leest u wat veelvoorkomende oorzaken zijn van hoofdpijn in huis. En wat u er aan kunt doen om het binnenmilieu in huis te verbeteren.

 

Vocht in huis

In elk huis is vocht aanwezig. Een gemiddeld huishouden produceert tussen de 10 en 15 liter water per dag. Dit vocht komt in het huis door koken, wassen, douchen en baden, maar ook door transpireren en uitademen. Ook planten en huisdieren produceren vocht. Dit vocht is eigenlijk vervuilde lucht. U kunt zich wel voorstellen dat het niet gezond is om hier dag en nacht in te zitten en de lucht niet te verversen.

 

Ventileren, ventileren en nog eens ventileren om hoofdpijn in huis te voorkomen.

Door goed te ventileren kunt u het vocht kwijtraken in uw huis. Een vochtige omgeving is namelijk een ideaal klimaat voor schimmels, parasieten, bacteriën en huisstofmijten. Wanneer u hier gevoelig voor bent, kunnen deze micro-organismes allerlei allergische reacties veroorzaken. Bovendien kan een slechte ventilatie leiden tot klachten als:

 

  • hoofdpijn
  • benauwdheid
  • hoesten
  • slijmvorming
  • chronische neusverkoudheid
  • astma

 

Ventileren versus luchten

Ventileren is niet hetzelfde als luchten. Bij luchten wordt er een raam of deur opengezet, zodat alle lucht in die ruimte in één keer wordt ververst. Het effect is gelijk merkbaar, maar slechts voor een korte periode. Meestal maar enkele uren. Bij ventilatie wordt de lucht in huis 24 uur per dag ververst. Ventileren kan op twee manieren: natuurlijk en mechanisch. Bij natuurlijke ventilatie wordt de lucht ververst door de verschillende ventilatieroosters die in de ramen, deuren en in de muren zitten. Bij mechanische ventilatie vindt de afvoer plaats via een elektrische ventilator of afzuigsysteem. Deze zijn vaak te vinden in wc’s, badkamers en keukens. U kunt ook bij de bouwmarkt een elektrische afzuiginstallatie aanschaffen en in een kamer die snel muf wordt plaatsen.

 

Koolmonoxide

Wanneer het buiten kouder wordt gaat de verwarming weer hoger en de kachel aan. Vooral bij gaskachels moet u goed oppassen. Een koolmonoxidevergiftiging ligt op de loer. Bij onvolledige verbranding komt koolmonoxide vrij. Dit is een reukloos gas dat zeer giftig is. De eerste symptomen lijken op die van een griepje: hoofdpijn, misselijkheid, overgeven en vermoeidheid. Wanneer u in dezelfde ruimte blijft kan dit zelfs leiden tot bewusteloosheid, coma, blijvende hersenschade met mogelijk overlijden als gevolg.

 

Hoofdpijn in huis door Stankoverlast

Een andere oorzaak van hoofdpijn in huis is stankoverlast. De stank kan door verschillende zaken worden veroorzaakt. Een verstopt riool, schimmel, optrekkend vocht in muren, rottend voedsel, ongedierte etc. Probeer bij stank de oorzaak te achterhalen en een oplossing te vinden om de stank te voorkomen. Schimmels en optrekkend vocht zijn ook zeer slecht voor uw gezondheid.

 

Strooming helpt u van uw hoofdpijn af

Vertrouwt u de luchtkwaliteit in uw huis niet helemaal? Dan kunt u Strooming inschakelen. Met moderne meetapparatuur kunnen onze binnenmilieu-experts een onderzoek voor u uitvoeren. Wij achterhalen de oorzaak van uw probleem en vervolgens krijgt u advies en handvatten om de luchtkwaliteit te verbeteren, zodat u in een gezonder, frisser en veiliger huis kunt leven.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan