Huiduitslag door schimmel in huis

Allergieën kunnen ontzettend vervelend zijn. Over één van de belangrijkste stoffen waarvoor we allergisch kunnen zijn, weten we weinig: schimmel in huis. Dit is niet alleen ontsierend, maar ook slecht voor de gezondheid. Zo komt huiduitslag door schimmel in huis regelmatig voor. Strooming geeft u in dit blog tips om een einde te maken aan schimmel in huis.

 

Schimmels in huis

Schimmel is vooral te vinden in vochtige woningen. Intramurale schimmels worden ze ook wel genoemd. In warme en vochtige ruimtes als kelders, vloeren en wasruimtes groeien ze snel. In droge ruimtes kom je ze nauwelijks tegen. De kans op schimmel is extra groot in natte ruimtes als badkamers en toiletten of juist in plafonds of onder vloeren waar je schimmel niet direct ziet.

 

Allergie & symptomen

Ontzettend veel mensen zijn allergisch voor schimmel en kunnen er flink ziek van worden. Hoe merkt u dat u allergisch bent voor schimmel? Schimmel in huis kan onder meer deze klachten veroorzaken:

 

 • Huiduitslag
 • Allergieën
 • Vermoeidheid
 • Hoofdpijn / migraine
 • Verkoudheidsklachten of hooikoorts
 • Longproblemen

 

Huiduitslag

Huiduitslag is een van de symptomen die kan duiden op schimmelallergie. Vervelend want het leidt tot een jeukende huid of eczeem. Symptomen hiervan zijn onder meer blaasjes, zwellingen, extreem droge huid en roodheid.

Als u ook eczeem heeft, maar niet weet waar u precies allergisch voor bent, dan kunt u naar de huisarts om testen te doen. Huiduitslag is ook klimaatgevoelig. In warme landen zult u er snel minder last van hebben.

 

Schimmel in huis zelf voorkomen

Schimmel is weg te halen met een speciaal schoonmaakmiddel. Dat kunt u zelf doen als u de schimmel ziet zitten. Maar om te zorgen dat de bron van de schimmel ook aangepakt wordt, raden wij u aan om professionele hulp te zoeken.

Een aantal zaken die u kunnen helpen om schimmel zelf het huis uit te krijgen:

 

 • Een luchtontvochtiger aanschaffen
 • Of een luchtreiniger
 • Geen nat wasgoed ophangen in huis
 • Zorgen voor voldoende ventilatie
 • Lekkages en vochtproblemen zo snel mogelijk oplossen

 

Schimmel verwijderen

Er zijn verschillende manieren om bestaande schimmel in huis te verwijderen. In een vroeg stadium, bijvoorbeeld zwarte puntjes op de muur van de badkamer, lukt dit nog met een schuursponsje en wat schoonmaakazijn of schoonmaakmiddel. Als de schimmel groeit, heeft u een schimmel verwijderaar nodig. Daarvoor zijn in de supermarkt of bouwmarkt speciale middelen te verkrijgen. Let wel op: die zijn erg agressief. Komt de schimmel snel weer terug? Dan heeft u een probleem in uw binnenmilieu en is het zaak om de probleem bij de bron aan te pakken.

 

Strooming bij schimmel in huis

Bent u het zat om schimmel in huis te hebben en hierdoor huiduitslag of andere klachten op te lopen? Dan kan Strooming u helpen. Eerst wordt door middel van een luchtvochtigheidsmeting gekeken hoe het staat met de luchtvochtigheid in uw huis. We brengen de risico’s in kaart en bespreken met u hoe u de schimmel het huis uit kunt krijgen. Neemt u vooral contact op met Strooming voor een advies op maat.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan