Is schimmel in de kelder gevaarlijk?  

Schimmel in de kelder komt vaak voor. Niet zo gek ook, want de omstandigheden in de kelder zijn ideaal voor de groeiomstandigheden van de schimmels. Schimmels houden namelijk van vochtige plekken. Maar is schimmel in kelder gevaarlijk? En wat kunt u er tegen doen? U leest het allemaal in dit blogartikel van Strooming in Rotterdam.

Zo ontstaat schimmel in de kelder

Een kelder is koud, donker, slecht geventileerd en vochtig: perfect voor schimmels. Schimmels in huis ontstaan door te veel vocht en verspreiden zich snel. Ze zien er vies uit en verspreiden een muffe geur door uw kelder. Maar naast dat schimmel vies ruikt en er niet fris uit ziet, is schimmel in de kelder ook gevaarlijk. Waarom? Omdat het voor bepaalde gezondheidsklachten kan zorgen.

Waarom een schimmel kelder gevaarlijk is

Een schimmel kelder is gevaarlijk en zorgt voor gezondheidsklachten als vermoeidheid, hoofdpijn, huiduitslag en longproblemen. Een schimmel kelder is niet alleen schadelijk voor de gezondheid, ook de spullen die een schimmel kelder liggen zullen op den duur aangetast worden. Een schimmel kelder kunt u in principe als een verloren ruimte beschouwen. Zonde, want deze ruimte kunt u voor allerlei andere dingen gebruiken.

 

Verwijder schimmels uit de kelder

Een schimmelkelder is dus gevaarlijk, redenen genoeg om de schimmels te verwijderen. De oorzaak van schimmel is altijd vocht. Daarom is het verstandig om het vochtprobleem in de kelder aan te pakken. Hoe u dat doet? Wij snappen dat een raampje openzetten vaak niet mogelijk is in de kelder. Plaats daarom bijvoorbeeld een luchtontvochtiger in de kelder. Deze trekt het vocht uit de lucht waardoor er een perfecte luchtvochtigheid in de kelder ontstaat. Daarnaast is het verstandig uw kelder eens grondig schoon te maken. Verwijder schimmels met een speciaal reinigingsmiddel tegen schimmels en zorg dat er weinig stof in de kelder ligt.

 

Strooming bij schimmel in de kelder

Heeft u last van schimmel in de kelder of ervaart u een van de genoemde klachten? Dan is het zaak snel wat te doen tegen de schimmel. Een schimmel kelder is gevaarlijk. Zwarte schimmel, witte schimmel, groene schimmel… Strooming kan u helpen bij het verwijderen van alle soorten. Voor eens en altijd.
Wij meten met geavanceerde apparatuur en monsters hoe gevaarlijk de schimmels zijn en onderzoeken hoe verontreinigd uw binnenlucht is. Vervolgens verwijderen wij snel en effectief de schimmels uit de kelder. Wilt u meer informatie? Neem dan gerust vrijblijvend contact met ons op.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan