Heeft u last van een jeukende huid in huis?

Een jeukende huid in huis? het kan een vervelende kwaal zijn waar u gek van wordt. Het kan zulke erge vormen aannemen dat u aan niet anders meer kunt denken dan aan krabben. Vaak weet u niet zo goed wat de oorzaak is van de jeuk, alleen dat u ervan af wilt. Het kan lastig zijn om te ontdekken wat de oorzaak en dus de oplossing is voor uw jeukende huid. Wij kunnen u helpen dit te onderzoeken. In dit blog van Strooming leest u wat de oorzaken van een jeukende huid kunnen zijn en wat u ertegen kunt doen.

 

Oorzaken van een jeukende huid

Jeuk ontstaat doordat bepaalde zenuwen in uw lichaam geprikkeld worden. Soms is de oorzaak van een jeukende huid heel logisch. Jeuk kan bijvoorbeeld ontstaan door contact met een brandnetel, een zwangerschap, een insectenbeet, eczeem of gewoon een hele droge huid. Dit zijn oorzaken van jeukende huid waar u zelf geen invloed op uit kunt oefenen. Behalve uw lichaam vaak insmeren met bodylotion bijvoorbeeld. Maar uw jeukende huid kan ook veroorzaakt worden door een ongezond binnenmilieu. Zo kan een jeukende huid ook worden veroorzaakt door:

 

  • Schimmel in huis of parasieten
  • Pollen
  • Huisstofmijt
  • Luchtvochtigheid
  • CO2-niveau
  • Giftige gassen

 

Is een jeukende huid schadelijk voor uw gezondheid?

De zichtbare oorzaken van jeuk, zoals insectenbeten of eczeem, kunnen knap vervelend zijn, maar hebben vaak een beperkte invloed op uw algehele gezondheid en welbevinden. Jeuk kan echter ook een signaal zijn dat er inwendig iets mis is in uw lichaam, of een reactie zijn op een ongezond binnenklimaat. Een slecht binnenklimaat kan zorgen voor een gebrek aan zuurstof, een droge atmosfeer of voor een gunstig broedklimaat voor schadelijke micro-organismen.

Het kan zijn dat u hierdoor behalve een jeukende huid ook andere klachten ontwikkeld, zoals luchtwegproblemen, benauwdheid, hoofdpijn en concentratieverlies. In ernstige gevallen kunt u in huis zelfs een infectie oplopen door een schimmel, parasiet of bacterie.

 

Wat kunt u zelf doen tegen een jeukende huid?

U wilt natuurlijk zo snel mogelijk af van uw jeukende huid. Vaak is het lastig om dit probleem op te lossen als de oorzaak van de jeuk onbekend is. Wij hebben een aantal huishoudelijke tips op een rijtje gezet die u kunt proberen:

 

  • Ga niet te vaak in bad en onder de douche. Het warme water droogt de huid uit.
  • Als u zich wast, gebruik dan een kleine hoeveelheid van een mild reinigingsproduct, in plaats van een grote hoeveelheid sterke zeep. Zo houdt u de natuurlijke balans van de huid beter intact.
  • Was uw kleren met een beperkte hoeveelheid wasmiddel. Het product blijft namelijk in de vezels van uw kleding zitten en kan de huid irriteren. Kies bij voorkeur voor een hypoallergeen product.
  • Als u in het bijzonder in het najaar en de winter last heeft van een jeukende huid, wordt de jeuk misschien veroorzaakt door de droge lucht in verwarmde huizen en kantoren. De verwarming wat lager zetten kan dan een oplossing zijn.

 

Is de oorzaak van de jeuk onbekend?

Weet u niet zeker wat de oorzaak is van de jeukende huid? Komt u er maar niet van af? Dan is het goed idee om een binnenmilieu-onderzoek te laten uitvoeren, waarmee wij de bron van uw klachten opsporen. Met behulp van geavanceerde meetapparatuur geven wij u duidelijkheid over de fysische aspecten van de luchtkwaliteit in uw huis, zoals de luchtvochtigheid, het CO2-niveau of de aanwezigheid van schadelijke stoffen of micro-organismen. Ook adviseren wij hoe u het probleem het beste kunt aanpakken.

 

Ozonbehandeling door Strooming

Als niets helpt om achter de oorzaak Een ozonbehandeling is wellicht de oplossing. Bij een ozonbehandeling verwijderen onze binnen-milieu-experts alle slechte deeltjes uit de lucht, zoals schimmels, virussen, pollen en andere kwalijke huisstoffen. Er vindt een diepgaande reiniging in uw woning plaatst met behulp van een ozongenerator en specialistisch apparatuur. Het resultaat is een gesteriliseerde luchtkwaliteit waarbij schadelijke micro-organismes in het binnenmilieu zijn uitgeschakeld.

Zo bent u snel verlost van uw jeukende huid! Neem contact op als u vragen heeft over het onderzoek of vraag een vrijblijvende offerte aan.

 

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan