Effectieve Maatregelen tegen Hooikoorts in Huis

Hooikoorts, met zijn jeukende ogen, verstopte neus en constant niezen, kan een ware kwelling zijn. Voor velen begint het in de lente en kan het aanhouden tot oktober. De symptomen kunnen nog verergerd worden als hooikoorts ook in huis toeslaat. Gelukkig zijn er manieren om deze symptomen te verminderen. In dit Strooming-blog leest u hoe u kunt omgaan met hooikoorts in huis en wat u kunt doen om verlichting te vinden.

Wat is Hooikoorts?

Hooikoorts treft wel 10 tot 20 procent van de bevolking in Nederland en België. Het is een allergische reactie op pollen van grassen, planten of bomen. Terwijl deze pollen buiten veelal bekend zijn, zweven ook binnen bacteriën, virussen, pollen en stofdeeltjes door de lucht die de luchtwegen kunnen irriteren. Wanneer deze de ogen, neus, mond, keel of luchtpijp van iemand met hooikoorts raken, worden de slijmvliezen geactiveerd. Dit leidt tot een ontstekingsreactie en de bekende hooikoortssymptomen. Om deze klachten te verminderen, is het essentieel om binnenshuis de hoeveelheid pollen te minimaliseren.

Symptomen van Hooikoorts

Typische symptomen van hooikoorts omvatten rode en gezwollen oogleden, jeukende en branderige ogen met overmatig tranen. Ook vermoeidheid, een koortsachtig gevoel en een verstopte neus behoren tot de klachten. Niesbuien en jeuk in het gehemelte zijn eveneens veelvoorkomende hooikoortsverschijnselen.

 

Effectieve Maatregelen tegen Hooikoorts in Huis

Indien u binnenhuis last heeft van hooikoorts, kan een luchtreiniger een nuttige oplossing zijn. Een luchtreiniger handhaaft zuivere lucht in huis door stof, pollen, allergenen en geuren te filteren en vast te houden in een HEPA-filter. De ingebouwde ionisator geeft een elektrische lading af aan kleine verontreinigingen in de lucht, waardoor deze onschadelijk worden gemaakt en neerslaan. Pollen en stuifmeel worden eveneens op deze manier uit de lucht gezuiverd. Door uw huis pollen-vrij te maken, kunt u verlichting vinden van hooikoortssymptomen.

 

Laat uw Binnenmilieu Onderzoeken

Indien hooikoortsklachten binnenshuis aanhouden, kan het verstandig zijn om uw binnenmilieu te laten onderzoeken. Ongezonde luchtkwaliteit in huis kan blijvende problemen veroorzaken. Strooming kan door middel van luchtkwaliteitsonderzoek achterhalen wat de bron van het probleem is en biedt advies over hoe u dit het beste kunt aanpakken. Op deze manier kunt u de hinder van hooikoorts in huis verminderen en een gezondere leefomgeving creëren.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan