Muggenplaag in huis

Het begint weer heerlijk warm te worden in Nederland. Hoewel we genieten van het prachtige weer, is er toch iets dat deze pret behoorlijk kan bederven… muggen! Zoemende muggen zijn voor veel mensen een grote bron van irritatie, vooral ’s nachts. Heeft u last van een muggenplaag in huis? In dit artikel vindt u de nodige tips om de insecten buiten uw woning te houden.

 

Hoe ontstaat een muggenplaag?

Het weer heeft een grote invloed op het ontstaan van een muggenplaag. Als na een natte periode een warme periode aanbreekt, kan het aantal steekmuggen behoorlijk toenemen. En als uw woning niet ver van een waterplas, ondiepe sloot of meertje af staat, is de kans extra groot dat er veel muggen rond uw huis zwermen. Het enige wat muggen nodig hebben om eitjes achter te laten, is namelijk een stilstaand laagje water. Dat laagje water kan overigens ook in een dakgoot of bijvoorbeeld een regenton staan. Muggenlarven komen massaal uit in deze stilstaande wateren. Daarna hebben de vrouwtjesmuggen eiwitten uit bloed nodig voor de ontwikkeling van hun eitjes. En ze gaan dus op zoek naar de warmte en geur die een lichaam afgeeft… in de slaapkamer.

 

Zzzzzzz! Gevolgen muggenplaag in huis

De gevolgen van een muggenplaag in huis zijn hier in Nederland niet zo groot als dit wordt vergeleken met andere werelddelen. De prikkelende stof die steekmuggen in ons bloed brengen zijn in principe ongevaarlijk. In Nederland leven 25 verschillende soorten muggen. Deze laten als ze steken jeukende rode bulten achter, die vaak alleen allergische reacties veroorzaken. Daarnaast kunnen de zoemende beestjes de slaap behoorlijk verstoren. Reden genoeg dus om van een muggenplaag in huis af te komen.

 

Muggenplaag in huis voorkomen

Uw woning muggenvrij houden? En uw lijf zonder de bijbehorende jeukende bultjes? Dan kan deels al met een aantal kleine aanpassingen.

  • Laat ’s avonds geen lampen aan in huis als u de deur of het raam open wilt houden.
  • Plaats horren voor alle ramen en deuren.
  • Hang een klamboe op in de slaapkamer.
  • Verwijder stilstaande plasjes water in en om het huis.
  • Plaats een ventilator in huis (muggen zijn zwakke vliegers, ventilatoren helpen ze uit huis te verdrijven).
  • Maak gebruik van een muggenlamp om de insecten te lokken en doden.
  • Gebruik een muggenverjager zoals een speciale stekker of spray.

 

Als u toch muggen in huis hebt, wat dan?

 

  • Smeer uw lichaam in met geuren die onaantrekkelijk zijn voor muggen (citroen, citronella, anti-mug, deet, etc.).
  • Bedek uw lichaam met een lange broek en shirt met lange mouwen, al een dun laagje kleding kan muggen van u afhouden.
  • Dood aanwezige muggen met bijvoorbeeld een elektrische vliegenmepper.

 

Hulp nodig?

Alle genoemde tips kunnen goed helpen, maar bieden helaas geen garantie op een 100% muggenvrij huis. Heeft u alles al geprobeerd, maar blijft u toch last houden van een muggenplaag in huis? Dan is het tijd om professionele hulp in te schakelen. Misschien is er iets anders aan de hand waardoor de muggen op uw huis afkomen.

 

Strooming bij een muggenplaag in huis

Strooming helpt u graag van de muggenplaag in huis af. We kunnen een uitgebreid binnenmilieu onderzoek uitvoeren. Want waarom vinden de muggen uw huis zo fijn? We sporen de oorzaak op en helpen u bij het oplossen van het probleem. Wilt u meer informatie? Neem dan eens vrijblijvend contact met ons op.

Voor particulier

 

Wilt u van uw problemen en overlast af? Kies dan uit een van onze diensten. U kunt onze diensten direct bestellen op onze website.

Bestel dit onderzoek

Voor zakelijk

 

Bent u gevestigd in Nederland of België? Vraag direct een offerte aan en ontvang binnen één werkdag een vrijblijvende offerte op maat.

Vraag een offerte aan